JAB Rôzne

Na sídlisku Západ bude rušná jeseň: Oprava ciest, centrálne ihrisko aj nové kamery

Sídlisko Západ v Spišskej Novej Vsi čakajú najbližšie mesiace viaceré zmeny. Viac nám prezradil predseda mestského výboru Adnan Akram.

Ilustračný obrázok k článku Na sídlisku Západ bude rušná jeseň: Oprava ciest, centrálne ihrisko aj nové kamery
Zdroj: Dnes24.sk

Mesto začalo už v minulom roku s budovaním centrálnych ihrísk na každom sídlisku. Po novom ihrisku na sídlisku Mier prišlo na rad aj sídlisko Západ, kde sa práve v týchto dňoch začína s prvými prácami. Ako pre náš portál povedal predseda mestského výboru sídliska Západ Adnan Akram, pôvodne malo byť detské ihrisko za Duklianskou ulicou, no to nebude možné.

„Dôvodom sú inžinierske siete, ktoré sa nachádzajú na tomto území. Ide o plynové potrubie a optický kábel,“ povedal Akram s tým že nové centrálne ihrisko teda vznikne medzi Hrnčiarskou a Stolárskou ulicou, kade neprechádzajú žiadne inžinierske siete.

Ihriskom to však ešte zďaleka nekončí a ako doplnil predseda mestského výboru, sídlisko dostane aj dlho očakávané kamery. Konkrétne pôjde o päť nových bezpečnostných kamier (tri otočné a dve statické), pričom jedna z nich bude monitorovať aj nové detské ihrisko.

„Verím, že monitorovanie sídliska bude pomocou pre mestskú aj štátnu políciu pri riešení trestných činov a priestupkov a dodá pocit bezpečnosti obyvateľom sídliska,“ dodal Akram.

Najväčšou investíciou na spomínanom sídlisku v túto jeseň však bezpochyby bude rekonštrukcia ciest na viacerých uliciach či niektorých chodníkov a kompletná obnova verejného osvetlenia na celom sídlisku. „Rekonštrukciou prejde Strojnícka, Stolárska a Kováčska ulica. Preto by som chcel požiadať ľudí o strpenie počas obnovy ciest, keďže na určitý čas dôjde k výraznému obmedzeniu možnosti parkovania v danej lokalite,“ uzavrel Akram.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM