Rôzne

Na Plejsoch finišujú prípravy na otvorenie sezóny: Ak zima dovolí, bude aj klzisko

Na Plejsoch využívajú teploty pod bodom mrazu na technické zasnežovanie. V stredisku doplnili a inovovali snežné delá. Tu sú ďalšie zaujímavé info...

Ilustračný obrázok k článku Na Plejsoch finišujú prípravy na otvorenie sezóny: Ak zima dovolí, bude aj klzisko
Zdroj: TASR

Teploty pod bodom mrazu využívajú pracovníci lyžiarskeho strediska Plejsy v Krompachoch na technické zasnežovanie. Ako potvrdila Mária Ház z marketingu Relax Center Plejsy, sezónu plánujú otvoriť najneskôr v nedeľu 25. decembra. V prevádzke by mali byť dva vleky.

„Pre lyžiarov a návštevníkov strediska sa snažíme pripraviť dobré snehové podmienky a poskytovať tradičné služby ako možnosti ubytovania hneď pri svahu, občerstvenie, lyžiarsku školu, požičovňu lyží a snoubordov a pokiaľ to zima umožní, tak bude k dispozícii aj klzisko," uviedla Ház. Podľa jej ďalších slov v stredisku doplnili a inovovali snežné delá, čo prispeje najmä k rýchlejšiemu a efektívnejšiemu zasnežovaniu zjazdoviek.

Tradícia lyžovania na Plejsoch siaha do roku 1952. Stredisko bolo v ostatných rokoch vynovené, pričom návštevníci majú k dispozícii sedem zjazdoviek rôznych stupňov náročnosti. Najdlhšia trať má 1400 metrov a prevýšenie 365 metrov.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Foto:ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM