Aktualizované Lucia Lauková Správy

Na miesto nehody nákladného vlaku na východe Slovenska vyslali vojenskú techniku

Následky nehody nákladného vlaku pomôže odstraňovať aj vojenská technika. Presun by mal trvať približne desať hodín.

Zdroj: Dnes24.sk

Následky nehody nákladného vlaku, ktorá sa stala v sobotu (16.2.) večer neďaleko železničnej stanice Krompachy, pomôže odstraňovať aj vojenská technika.

Ako TASR informoval hovorca Železníc Slovenskej republiky Michal Lukáč, ide o vojenskú techniku z Malaciek. Na miesto nehody by sa mala dostať počas nedele. „Presun by mal trvať približne desať hodín,“ povedal s tým, že po jej príchode sa bude operatívne rozhodovať, kedy sa s prácami začne.

Železničná doprava je v úseku Spišské Vlachy – Margecany nateraz zastavená. Hovorca Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) Tomáš Kováč pre TASR uviedol, že vlaky v tomto úseku naďalej nahrádzajú autobusovou dopravou.

V dôsledku tejto udalosti museli byť podľa jeho ďalších slov viaceré vlaky odrieknuté. „Vlaky zo smeru Bratislava – Košice ‚otáčame‘ v stanici Spišské Vlachy a vlaky zo smeru Košice – Bratislava v stanici Margecany,“ vysvetlil s tým, že pre tieto nevyhnutné opatrenia vznikajú meškania približne do 60 minút.

Pokračoval, že vlak EN 443 Slovakia z Prahy do Humenného bol posledný, ktorý nateraz išiel odklonom cez Plaveč. „Zo železničnej stanice Košice bola do Humenného vypravená náhradná súprava podľa cestovného poriadku,“ dodal.

Podľa informácií, ktoré na svojej webovej stránke zverejnila ZSSK, bude vzhľadom na rozsah poškodenia infraštruktúry prerušenie dopravy podľa odhadu Železníc Slovenskej republiky trvať ešte približne 48 hodín. „Jej obnovenie sa očakáva v priebehu utorka (19.2.),“ uvádza sa na internete.

K udalosti došlo v sobotu okolo 18.30 h, a to tak, že sa vykoľajil jeden vozeň nákladného vlaku, následkom čoho sa roztrhla súprava a vykoľajilo sa ďalších osem vozňov. Pri nehode nikto neutrpel zranenie.

Na východe Slovenska sa vykoľajil nákladný vlak: Nehoda ochromila dopravu, FOTO
14
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM