JAB Iné športy

Na letisku to roztočia naši štvornohí kamaráti: Čakajú nás preteky psích záprahov

Spišská Nová Ves sa stane dejiskom Svetového pohára IFSS - pretekov psích záprahov na suchu. Podujatie je zároveň súčasťou Vyšehradského pohára a Medzinárodných majstrovstiev Slovenska. Zastúpenie budú mať pretekári z rôznych krajín.

Ilustračný obrázok k článku Na letisku to roztočia naši štvornohí kamaráti: Čakajú nás preteky psích záprahov
Zdroj: Dnes24.sk

Usporiadatelia IFSS, Slovenský zväz psích záprahov, Športový klub Arching a mesto Spišská Nová Ves organizujú posledný októbrový víkend na spišskonovoveskom letisku súťaž psích záprahov, na ktorej sa stretnú pretekári s medzinárodným zastúpením. „Návštevníci budú mať možnosť na jednom mieste vidieť množstvo čistokrvných severských a rôznych iných plemien. Svoje sily si zmerajú registrovaní i neregistrovaní pretekári,“ informovala hovorkyňa mesta Spišská Nová Ves Edita Gondová.

„Súťažiť sa bude na tratiach dlhých 5 km, 3,3 km a v detskej kategórii do 500 m. Vyhodnotená bude každá kategória, do ktorej sa pretekár prihlási,“ objasnil Ivan Vaško, prezident ŠK Arching. Prvé kolo bude štartovať v sobotu o 9.00 ráno. Predpokladané trvanie podujatia je v sobotu je od 9.00 do 13.00 hodiny a v nedeľu od 9.00 do 16.00 hodiny.

„Mesto Spišská Nová Ves dôrazne upozorňuje majiteľov psov na zákaz ich voľného pohybu v areáli pretekov a taktiež dodržiavanie trojmetrovej vzdialenosti od tratí.,“ zdôraznila Gondová. V prípade väčšieho počtu návštevníkov budú parkovanie v blízkosti pretekov riadiť príslušníci mestskej polície. Usporiadatelia preto žiadajú o dodržiavanie ich pokynov. Zároveň upozorňujú na zákaz státia motorových vozidiel na cestnej komunikácii na Leteckej ulici počas oboch dní.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM