JAB Kultúra

Na ktoré zavítate vy? Najzaujímavejšie podujatia v Spišskej na najbližšie dni

Viete o nich? Pozrite si prehľad podujatí, ktoré sa v našom meste uskutočnia počas tohto týždňa a ktoré sme vybrali ako tie najzaujímavejšie.

Ilustračný obrázok k článku Na ktoré zavítate vy? Najzaujímavejšie podujatia v Spišskej na najbližšie dni
Zdroj: Dnes24.sk

Filmový klub PROJEKT 100

16. októbra 2018 o 19:00, kino Mier

Začiatkom týždňa si môžete pozrieť nový dokumentárny film Pavla Barabáša s názvom Tieň jaguára. Štyria priatelia sa vybrali proti prúdu amazónskych riek na neistú cestu. Prešli cez tajomné pohorie Sierra Maigualida, ktorým okrem indiánov ešte nikto neprešiel. Dostali sa tak do ich sveta. Do sveta založeného na úcte k vlastnému spoločenstvu. Vďaka spiritualite sú prepojení s okolitou prírodou. Veria, že poškodiť prales znamená poškodiť samých seba. Jedni z posledných prírodných indiánov na tejto planéte prijali odvážlivcov do svojej osady a umožnili im spoznať a autenticky zachytiť jednoduchosť ich bytia a priniesť tak dôležité poznanie.

weKLADY / vernisáž

17. októbra 2018 o 19:00, eLAra

Projekt Spišského osvetového strediska v Spišskej Novej Vsi – weKLADY – prepojí výtvarné umenie s obchodnými priestormi a vytvorí rôzne obrazy, ktoré budú akýmsi abstraktným odrazom presklených výkladov do ulice. Vernisáž tejto netradičnej výstavy prebehne za prítomnosti zúčastnených umelcov so zaujímavým hudobným sprievodným programom, v ktorom sa predstaví viac-žánrový projekt ARS club speváčky a klávesistky Barbory Opielovej a rapera Taupo Braf.

Divadelný Spiš 2018

Od 17. októbra 2018, Spišské divadlo

Už v stredu štartuje 10. ročník festivalu komorných inscenácií „Divadelný Spiš“. Festival začína divadelným thrillerom v podaní slovenského vojvodinského divadla, Báčsky Petrovec. Počas ôsmich dní sa na doskách Spišského divadla vystrieda niekoľko divadelných žánrov v podaní rôznych divadiel z celého Slovenska.

Mesiac a magnólie

18. októbra 2018 o 19:00, Divadlo Kontra

Divadlo Kontra pripravilo na štvrtok večer vynikajúcu komédiu o zákulisí vzniku “Odviate vetrom”, jedného z najslávnejších filmov všetkých čias. Dokonalé obsadenie, duchaplný humor, briskné dialógy, závratné tempo a neskutočná zábava.

Eniesa

18. októbra 2018 o 19:00, Čajovňa Alchýmka

Eniesa alebo San je slovenská muzikantka, ktorú stretnete na pódiu v spoločnosti gitary a efektov. I keď rada vystupuje doprevádzaná inými hudobníkmi, jej sólový koncert má svoje osobité čaro. Minulý rok sa jej podarilo nahrať svoj tretí album s názvom Meet Blue Animal v spolupráci s Pavlom Jeňom. Jej koncert si budete môcť vychutnať aj v Spišskej Novej Vsi.

HK SNV – HC Prešov

19. októbra 2018 o 17:30, Zimný štadión

Na konci pracovného týždňa si prídu na svoje aj fanúšikovia hokeja. V ďalšom kole prvej hokejovej ligy si zmerajú sily naši hokejisti
s tímom HC Prešov.

Smejko a Tanculienka

20. októbra 2018 o 16:00, Dom kultúry Mier

V sobotu popoludní si prídu na svoje najmä deti. V Spišskej sa pripravuje detský koncert v podaní dvoch chrobáčikov. V úplne novom predstavení sa dozviete ako sa Smejko a Tanculienka spoznali, pôjdete s Klbkom do sveta, zahráte si Človeče nehnevaj sa, uhasíte oheň s pesničkou Bim bam bom či sa zahráte na Slepú babu.

Strašidelná noc v zoo

20. októbra 2018 od 16:00, zoologická záhrada

Koniec letnej sezóny už tradične bude patriť všetkým strašidlám. V zoologickej záhrade sa môžete tešiť na strašidelnú noc, počas ktorej nebudú chýbať ani súťaže pre deti, vystúpenie žiakov ZUŠ Či divadielko. Počas popoludnia si môžete aj vydlabať svoju vlastnú tekvicu. Celé podujatie ukončí lampiónový sprievod zoologickou záhradou.

Kino Fest Anča: Najzábavnejšie animované filmy

20. októbra 2018 o 18:00, Čajovňa Alchýmka

Už po druhýkrát príde na Spiš to najlepšie a najčerstvejšie zo svetovej animovanej tvorby. V predposlednú októbrovú sobotu sa môžete pobaviť na krátkych filmoch a spoznať odvážne grafické experimenty na veľkom plátne.

Graffiti Jam Villa Nova

21. októbra 2018 od 9:00, Radlinského ulica

Pokračovanie známej akcie odštartuje v nedeľu, kedy bude otvorená nová jednorazová legálna graffiti stena. Tá vznikne počas graffiti jamu na uliciach Radlinského a Kmeťová (na plote rodinných domov pri podjazde, smer na polikliniku). Na realizácii sa budú podieľať siedmi graffiti umelci na ploche viac ako 90 metrov štvorcových.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM