JAB Kultúra

Na ktoré sa vyberiete? Predstavujeme vám TOP novembrové akcie v Spišskej a okolí

November už klope na dvere. Zostavili sme náš výber top podujatí, ktoré sa počas neho uskutočnia v Spišskej Novej Vsi a okolí.

Ilustračný obrázok k článku Na ktoré sa vyberiete? Predstavujeme vám TOP novembrové akcie v Spišskej a okolí
Zdroj: Dnes24.sk

Farby tanca

10. novembra 2018 o 15:30, Dom kultúry Mier

Orientálne tanečnice pripravili pre fanúšikov tanca a krásy v pohybe 9. ročník obľúbenej tanečnej šou. Pripravený je tanečný program v podaní tanečnej skupiny ISABELLE z Trenčína a tanečnej skupiny AFRA zo Spišskej Novej Vsi. Hosťom podujatia bude tento rok tanečná skupina ALIMAH z Popradu a ešte jeden veľmi špeciálny hosť.

Pavol Hammel & Prúdy

12. novembra 2018 o 18:00, Dom kultúry Mier

Pavol Hammel a skupina Prúdy si prichystali The Best of Tour 2018. Turné je oslavou 50. výročia od vydania zásadného albumu skupiny Prúdy Zvoňte zvonky a zároveň 70-tych narodenín speváka, skladateľa, hudobníka i maliara Pavla Hammela. Naživo zaznejú nezabudnuteľné skladby Zvoňte zvonky, Podnájom, Čierna ruža, Medulienka či Chlapci z mesta…

Karaoke show

13. novembra 2018 o 17:00, Kultúrny dom Smižany

ART school Smižany pripravila v polovici mesiaca 14. ročník regionálnej prehliadky mladých talentov v speve . Hodnotiť nádejných spevákov bude porota v zložení Robo Šimko, Ján Borčík, Matúš Fifik a Adrián Ondov . Hosťom programu bude tanečná skupina Black Ladies.

Dano Heriban: Čosi úsmevné

14. novembra 2018 o 17:00, Kultúrny dom Smižany

To, že hudba od prvej chvíle cibrí vkus detí a nemusí byť len lacnou odrhovačkou, sa chystá dokázať herec a hudobník Dano Heriban. Že raz to naňho príde a bude skladať piesne pre deti, vedel vraj už roky. Jeho túžbu vrhnúť sa na ne urýchlil fakt, že sa medzitým stal dvojnásobným otcom. A preto je tu čosi, pri čom deti nemôžu chýbať. Čosi úsmevné. Tak sa volá aj jeho čerstvý album.

Pesničky pre (ne)poslušné deti

15. novembra 2018 o 17:00, Dom kultúry Mier

Program pre deti v rámci TURNÉ 3 príde predstaviť do Spišskej Novej Vsi Miro Jaroš.

Kino Fest Anča / 25 rokov slovenskej animácie

17. novembra 2018 o 18:00, Čajovňa Alchýmka

25 rokov slovenskej animácie prináša výber najvýznamnejších krátkometrážnych animovaných titulov, ktoré vznikli na Slovensku od vzniku samostatnej Slovenskej republiky v roku 1993 až po súčasnosť. Vybrané filmy predstavujú rôzne prvenstvá, míľniky, alebo významných tvorcov, ktorí pomohli formovať súčasnú podobu animovaného filmu na našom území.

The Dark Trip – cesta do tmy

19. novembra 2018 o 17:00, Dom kultúry Mier

Autobiografická hra – príbeh, ktorý herec Martin Žák prežil, napísal a ktorý odovzdáva ďalej. Hlavnou myšlienkou multimediálnej divadelnej inscenácie sú drogy a protidrogová prevencia podaná aktraktívnym a motivačným spôsobom, ktorý okrem prevencie dodáva nádej na lepší život.

O dvanástich mesiačikoch / ľadová show

20. novembra 2018 o 17:00, Zimný štadión

Show Slovakia prináša na Slovensko predvianočnú zimnú hudobnú rozprávku O dvanástich mesiačikoch na ľade. V rozprávke účinkujú poprední krasokorčuliari, účastníci olympijských hier a majstrovstiev sveta z Ruska. Ich profesionalita a scénický pôvab sú zárukou dobrej nálady a zábavy ako pre deti tak aj pre dospelých.

Spišské zborové dni

28 a 30. novembra o 18:00

Regionálna súťažná a nesúťažná prehliadka speváckych zborov, ktoré pôsobia na území Spiša je pripravená na konci novembra. 28. novembra sa bude konať v koncertnej sále Reduty a v posledný novembrový piatok v Gréckokatolíckom chráme Premenenia Pána.

Mesto SNoV

28. novembra 2018 od 16:00, Historické centrum mesta

Spišská Nová Ves pripravila projekt pod názvom Mesto SNoV, v rámci ktorého bude pre ľudí pripravený videomapping na fasáde evanjelického kostola či zaujímavá svetelná inštalácia. Na svoje si prídu i milovníci barokovej hudby v netradičnom čase a súčasťou bude aj uvedenie románu Jána Štiavnického o zvonolejárovi Konrádovi.

Ekotopfilm – Envirofilm

29. novembra 2018 od 16:00 v Kine Mier

Posolstvom filmového festivalu je environmentálne vzdelávať a pozitívne meniť správanie ľudí k našej planéte, prostredníctvom filmov a sprievodných diskusií. Dbať na ochranu životného prostredia je v dnešnej dobe viac ako potrebné.

Solamente Naturali / koncert

30. novembra 2018 o 18:00 , Obradná sieň Radnice

Koncert popredného barokového súboru účinkujúceho doma i v zahraničí pripravilo občianske združenie Človek a umenie. Umelecké vedenie: Miloš Valent.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM