JAB Rôzne

Na Javorke sa niesol deň v halloweenskom duchu: Žiaci pripravili mrazivé výjavy

Masky, z ktorých naskakovali zimomriavky a triedy vyzdobené ako z hororového filmu. Na Javorke sa piatkové vyučovanie nieslo v znamení Halloweenu.

Ilustračný obrázok k článku Na Javorke sa niesol deň v halloweenskom duchu: Žiaci pripravili mrazivé výjavy
36
Galéria

Na bilingválnom gymnáziu na Javorovej ulici si dnes žiaci spestrili vyučovanie niekoľkoročnou tradíciou. Piatkové vyučovanie sa nieslo v halloweenskom štýle. S nápadom takéhoto dňa prišla pre niekoľkými rokmi učiteľka anglického jazyka. Ako pre náš portál povedali pedagogičky, ktoré mali tento deň na starosti ako organizátorky a porota zároveň, hoci Halloween nepatrí medzi slovenské sviatky, radí sa u študentov medzi tie obľúbené.

Zdroj: Dnes24.sk

„Okrem toho, že si deti spestrili klasické vyučovanie, našim cieľom je aj týmto spôsobom výchova k tvorivosti a spolupatričnosti či aj téma smrti, ktorá je tiež súčasťou celého kolobehu života“ ozrejmili pedagogičky s tým, že žiaci si mohli vyzdobiť triedu, pripraviť scénku a prísť do školy v maskách.

Ako učiteľky doplnili, na výzdobe tried pracovali študenti postupne celý týždeň, mohli sa zapojiť aj do súťaže o najkrajšiu tekvicu a v dnešný deň bude vyhodnotená aj najlepšia maska.

„Ja som strašidelný mŕtvy klaun. Inšpiráciu som mala z internetu a s výrobou mi pomáhala kamarátka. Mám na sebe tekutý latex a falošnú krv,“ opísala nám svoju strašidelnú masku žiačka v 1. B s tým, že výroba jej masky trvala vyše hodiny.

Okrem zaujímavých masiek si gymnazisti dali záležať aj na vyzdobení tried. „Snažili sme sa zachytiť viac hororových filmov do jednej scénky. Chceli sme aj živých pavúkov, ale nevyšlo to,“ povedali nám v sekunde A.

Hrôzostrašnú výzdobu spolu so scénkou mali pripravenú aj žiaci v kvarte A. „My sme si pripravili strašidelnú chodbu, na konci ktorej je veštica. Cestou však natrafíte na zombíkov či slečnu s motorovou pílou, preto každý, kto vojde do našej triedy by sa mal mať na pozore,“ upozornili autori výzdoby.

Ako to dnes vyzeralo na bilingválnom gymnáziu si môžete pozrieť na videu aj fotkách.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Výjavy, aké na gymnáziu bežne neuvidíte: Veď sledujte tie FOTKY zo Spišskej
36
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM