JAB Rôzne

Na jarmoku sa dali vidieť aj kuriozity: V horúcom júli sa snažili predať kožuchy

Napadlo by vás v júli pri tridsaťstupňových teplotách si kúpiť kožuch? Ak áno, tak ste tak mohli spraviť počas trhov v Spišskej Novej Vsi. Kožuchy, kabáty a čiapky to všetko ponúkala predavačka z Čadce.

Ilustračný obrázok k článku Na jarmoku sa dali vidieť aj kuriozity: V horúcom júli sa snažili predať kožuchy
Foto: Jana Buvalová / Zdroj: Dnes24.sk

Tá nás svojím sortimentom, ktorý ponúkala v uplynulých dňoch na Spišských trnoch, naozaj zaujala. Veď predsa len v júli a pri týchto teplotách predávať kožuchy je dosť nezvyčajné. Podľa majiteľky stánku Ireny (51) to bol zámer. „Je to taká malá ochutnávka na zimu,“ prezradila.

Do Spišskej chodí pravidelne na zimné trhy. Po jarmokoch však chodí po celom Slovensku a to aj v letných mesiacoch, preto sa rozhodla prísť cez leto aj do Spišskej. Boli sme zvedaví, ako sa v lete predávajú kožuchy. ,,Chodím sem už desiaty rok pravidelne na zimné trhy a tento rok som vyskúšala aj letné no som dosť nemilo prekvapená. Väčšinou ľudia len pozerajú,“ posťažovala sa Irena.

Odpoveď nás ani veľmi neprekvapila keďže dookola chodili ľudia v tričkách a krátkych nohaviciach. Na túto poznámku Irena reagovala: ,,Boli by ste prekvapení, do Bardejova chodím každý rok v auguste a kožuchy tam idú ako teplé rožky,“ pochválila sa majiteľka. Spišiakov zhodnotila, ako milých ľudí. Aj majiteľka tohto stánku však prezradila, že Spišiaci radi zjednávajú. „Tento rok však nezjednávam, momentálne som nezarobila ani na základné náklady,“doda­la Irena.

S vyjednávaním mali zaujímavé skúseností na Spišských trhoch aj iní majitelia stánkov. Vyjednávači dokonca svojím snažením po čo najlepšej cene dokázali rozosmiať aj predavačku.

Spišské trhy 59 ročník v plnom prúde
12
Galéria
Foto: Jana Buvalová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM