Futbal Správy

Na futbalovom štadióne v Spišskej sa už pracuje: Čo sa vynoví a kedy bude kolaudácia?

Rekonštrukčné práce na futbalovom štadióne v Spišskej Novej Vsi sú v plnom prúde. Prečítajte si, na čom sa momentálne pracuje.

Ilustračný obrázok k článku Na futbalovom štadióne v Spišskej sa už pracuje: Čo sa vynoví a kedy bude kolaudácia?
14
Galéria
Zdroj: SFZ

Pôvodné plány o dokončení stavby mierne zhatila prvá vlna pandémie. Informovali sme vás 19. mája tohto roku. Momentálne sa však už znova pracuje.

Počas rekonštrukčných prác obnovujeme útroby štadióna, konkrétne pracujeme na vynovení priestorov v tribúne A, čiže hlavnej budovy. Rekonštruujeme šatne, kancelárie pre delegované osoby, rozhodcov či záchranárov. Ďalej sme postavili nové sociálne zariadenia pre divákov a máme aj novú tribúnu so sedadlami, ktorú sme osadili oproti hlavnej. Obnovujeme aj všetky trávnaté plochy v areáli štadióna,“ povedal zástupca Správy telovýchovných zariadení a vedúci štadióna v Spišskej Novej Vsi Július Straka pre Slovenský futbalový zväz (SFZ)

Náklady na práce sa podľa SFZ vyšplhali na 1 150 000 eur. „Slovenský futbalový zväz nám z rozpočtu Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR prostredníctvom projektu Rekonštrukcie, modernizácie a budovania futbalových štadiónov prispeje sumou 750 000 eur, ktoré budú zo strany štátu poukázané v rokoch 2021 a 2022, preto SFZ prijal kvôli možnosti skoršej realizácie projektu úver na financovanie rekonštrukcie nášho štadióna. Aktuálne sme obdržali prvú splátku úveru prijatého zo strany SFZ na tento účel od Slovenskej záručnej a rozvojovej banky. Mesto nám na rekonštrukčné práce prispelo sumou 400 000 eur. Všetkým ďakujeme za tieto finančné príspevky, bez ktorých by sme nemohli robiť práce v takomto širokom zábere,“ povedal Straka.

Štadión v najväčšej miere využívajú tímy miestneho futbalového klubu. Muži hrajú v III. lige, hráči v kategórii do 19 rokov hrajú v II. lige staršieho dorastu a v kategórii do 17 rokov hrajú v II. lige mladšieho dorastu. Futbalisti do 14 rokov budú bojovať o body v I. lige starších žiakov a prípravkári U11 v skupine východ B. „Hráči sa tešia, že budú môcť trénovať a hrať v kultúrnejšom prostredí. Zároveň veríme, že aj fanúšikovia a aj ďalší návštevníci sa budú u nás cítiť ešte lepšie,“ zaprial Straka.

Kolaudácia zrekonštruovaného štadióna by mala byť najneskôr do 31. 12. 2021.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM