JAB Rôzne

Na drobcov čakajú vynovené škôlky: Premenou prechádza väčšina MŠ, z expráčovne vzniká jedáleň

V Spišskej Novej Vsi máme 14 materských škôl. Pre tých úplne najmenších sú k dispozícií aj detské jasle na sídlisku Západ a na sídlisku Mier. Počas letných prázdnin prechádza väčšina rekonštrukciou.

Ilustračný obrázok k článku Na drobcov čakajú vynovené škôlky: Premenou prechádza väčšina MŠ, z expráčovne vzniká jedáleň
Foto: Jana Buvalová / Zdroj: Dnes24.sk

Ako nás informovala riaditeľka správy školských zariadení Markéta Ďuríková materské školy v našom meste prechádzajú nezanedbateľnou obnovou. Mestské zastupiteľstvo v júni minulého roku schválilo čerpanie úveru vo výške 700 tisíc eur na grantový projekt MUNSEFF. Je to projekt, ktorý rieši zníženie energetickej náročnosti budovy.

„V prvej fáze sme podľa energetického auditu riešili dve, najväčšie škôlky na Stolárskej ulici a na ulici P. Jilemnického. Realizovala sa výmena okien, zateplenie obvodového plášťa a hydraulické vyregulovanie vykurovacej sústavy,“ ozrejmila Ďuríková. „Verejným obstarávaním sa nám podarilo vysúťažiť také ceny, že sme do obnovy mohli zaradiť aj ďalšie škôlky,“ doplnila.

Premenou prechádzajú aj materské školy na ulici J.Hanulu, na Slovenskej a Gorazdovej ulici. Podľa slov pracovníčky mestského úradu v pláne bolo aj zateplenie materskej školy na Rybničnej ulici v Novoveskej Hute, ale tým, že budovu odvodnili ukázalo sa, že je potrebná technologická prestávka, aby budova preschla. Toto odvodnenie realizovalo mesto z vlastných finančných zdrojov.

To však nie je všetko. Z finančných zdrojov mesta prechádza generálnou obnovou fasáda a oplotenie škôlky na Hviezdoslavovej ulici. „V materskej škole na Lipovej ulici sa realizuje prestavba nevyužívaného priestoru bývalej práčovne na peknú jedáleň pre deti. Tým, že v tomto roku ušetríme finančné prostriedky nútenou prestávkou v Mš na Rybničnej ulici pripravujeme výmenu okien na ďalších materských školách,“ uzavrela Ďuríková.

Rekonštrukcia materských škôl v Spišskej Novej Vsi
9
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM