Správy

Na diaľnici D1 bude poriadne rušno: Musia sa zbúrať postavené mostné piliere!

Na druhom úseku diaľnice D1 Jánovce - Jablonov bude veľmi rušno. Budú sa tam totiž búrať už postavené mostné piliere, ktoré nevyhovovali technickým parametrom. Ich celková oprava nebola možná, preto sa pristúpi k ich búraniu.

Ilustračný obrázok k článku Na diaľnici D1 bude poriadne rušno: Musia sa zbúrať postavené mostné piliere!
Zdroj: TASR

„Diaľničná spoločnosť v rámci výrobného procesu diaľnice má samozrejme zabezpečený systém kvality, to znamená, že technologické procesy, postupy a výsledné objekty podliehajú kvalitatívnej kontrole. V tomto prípade betonážna časť objektu nespĺňala technické parametre a technické normy. Náš stavebný dozor preto neprevzal tieto objekty a vrátil ich naspäť zhotoviteľovi, aby celú túto záležitosť napravil,“ objasnil hovorca Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS) Marcel Jánošík.

Spolu musí zhotoviteľ na vlastné náklady zbúrať tri pylóny a postaviť ich nanovo. Tieto úkony nesmú predĺžiť termín dostavby, ktorý je určený na júl 2015. „Pokiaľ to tak bude, tak náš dozor ich v našom mene prevezme,“ dodal hovorca. Zhotoviteľmi takmer 10-kilometrového úseku sú EUROVIA SK, EUROVIA CS, STAVBY MOSTOV SLOVAKIA a stavebný dozor zabezpečujú AE Dozoring a Infraprojekt. Na tomto úseku bude spolu 12 mostov, tunel Šibenik a privádzač Levoča.

Pylóny
8
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM