JAB Kultúra

Na čo sa môžeme tešiť v júni? Prehľad top akcií, ktoré sa uskutočnia v Spišskej

Značte si do svojich kalendárov. Jún je už pred dverami a my sme vybrali top podujatia, ktoré sa počas neho uskutočnia práve v Spišskej Novej Vsi.

Ilustračný obrázok k článku Na čo sa môžeme tešiť v júni? Prehľad top akcií, ktoré sa uskutočnia v Spišskej
Zdroj: Dnes24.sk

1. júna: Deň detí s Ozbrojenými silami SR

V prvú júnovú sobotu môžete na letisku v Spišskej Novej Vsi zažiť Deň detí s Ozbrojenými silami Slovenskej republiky. Program tam odštartuje od 10.00 hodiny. Ešte predtým sa ale pred Radnicou od 8:35 hod. uskutoční koncert Vojenskej hudby. Na letisku je pripravený bohatý celodenný program.

4. júna: Juniliáda

Tradičné súťažno- zábavné popoludnie pre deti a rodičov pripravilo centrum voľného času v Spišskej Novej Vsi. Juniliáda odštartuje o 13:30 popoludní jarmokom priamo v areáli centra. Nebudú chýbať ani zábavné či športové aktivity, občerstvenie a maľovanie na tvár. Popoludnie pre deti spestrí aj vystúpenie detí z CVČ Adam a MŠ na Stolárskej ulici. Príde aj prekvapenie.

6. júna: AMFO 2019 – vernisáž

Vernisáž krajského kola celoštátnej postupovej súťaže a výstavy amatérskej fotografickej tvorby. Hlavnou myšlienkou súťaže je vyhľadávanie talentovaných tvorcov a zároveň vytváranie priestoru na rozvoj umeleckej činnosti. Do krajského kola súťaže postúpilo celkovo 116 fotografií, pričom autori ukázali svoj pohľad na svet cez hľadáčik fotoaparátu. Výstava potrvá do 6. 7. 2019.

7. júna: Mesto plné detí

Námestie v Spišskej Novej Vsi bude patriť v prvý júnový piatok opäť po roku všetkým deťom. Tešiť sa môžu na celodenný program priamo v centre mesta. Nebude chýbať rozprávka, hudba, tanec či dokonca prenosné planetárium. Pripravené budú aj rôzne súťaže, tvorivé dielne i maskot. Celodenný program vyvrcholí koncertom kapely Smola a Hrušky.

8. júna: Deň detí s Bavendom

Ani v druhú júnovú sobotu neprídu najmenší skrátka. Na zimnom štadióne sa totižto chystá pre deti deň plný zábavy Pripravené budú mega nafukovacie atrakcie – vodné, skákacie, šmýkačky do loptičiek a mnohé iné. Okrem toho chuťovky ako wafle, koláčiky, čerstvé šťavy, ktoré vám dobijú energiu, kvalitná káva pre mamičky a vychladené pivko pre oteckov. 

9. júna: Basket Music Fest

Multižánrový festival, ktorý spája šport, hudbu, tanec, benefíciu a sprievodný program pre širokú verejnosť otvorí svoje brány v druhú júnovú nedeľu. Pripravený je streetball turnaj , hudobní hostia Pokyman a Erik Šulc so svojou Medial Banana Riddim Show či tanečné vystúpenia Denzz Industry, BDSkrew, Black Ladies a hostia Art Studio S.O.M. ONE z Prešova a Fearless crew z Popradu a mnoho iného.

14. júna: Miss Spiša 2019

V druhý júnový piatok spoznáme v Spišskom divadle aj najkrajšiu Spišiačku. Okrem deviatich finalistiek z celého Spiša sa môžete tešiť na exkluzívnu porotu, známeho a tradičného moderátora súťaže – Michala Hudáka. Celý slávnostný večer sa bude niesť v téme „Prvá republika.“

16. júna Tri letušky v Paríži

V polovici júna sa v situačnej komédii v Dome kultúry Mier v Spišskej Novej Vsi predstaví Richard Stanke, Ján Dobrík, Henrieta Mičkovicová, Ivana Kubačková a Mária Breinerová pod režisérskou taktovkou Eduarda Kudláča a v kostýmoch Evy Kudláčovej Rácovej. Parížsky architekt, presvedčený starý mládenec a oddaný fanúšik letušiek, si udržiava spoločnú domácnosť s tromi snúbenicami súčasne. Všetko klape, kým ich letecké spoločnosti lietajú podľa plánu, kým však … nenastanú v letovom poriadku zmeny. Kolotoč bláznivých situácií sa môže začať.

21. júna: Black Dirty Denzzing

Tanečné skupiny Denzz Industry a Black Ladies vás pozývajú na prvé spoločné záverečné predstavenie, kde moderným prevedením predstavia klasický príbeh Hriešneho tanca. Tešiť sa môžete na originálne choreografie, nápadité príbehy, autentické kostýmy, kulisy a skvelé tanečné výkony v dvoch predstaveniach o 17:00 a 19:00 hod.

28 a 29. júna: Festival Živé sochy

Posledný júnový víkend ožije centrum Spišskej Novej Vsi opäť. Počas dvoch dní budete mať jedinečnú možnosť vidieť známe živé sochy Big Names. V sprievodnom programe sa predstavia aj rôzne iné umelecké skupiny. Festival Živé sochy je prvým festivalom statického umenia na Slovensku. Po prvýkrát sa uskutočnil v Spišskej Novej Vsi pred dvoma rokmi. Nápad zorganizovať festival živých sôch vznikol v hlave umeleckého riaditeľa Radovana Michalovova, ktorý je zároveň autorom živých sôch Big Names.

Videli ste ich? V priloženej galérii nájdete finalistky súťaže Miss Spiša

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

OBRAZOM: Toto sú finalistky súťaže Miss Spiša 2019
9
Galéria
Zdroj: Agentúra Štýl

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM