Rôzne

Na cestách KSK je 50 posypových áut: Hlavné dopravné ťahy v kraji sú zjazdné

Cestári počas uplynulej noci zrealizovali v Košickom kraji viac ako 100 výjazdov. S údržbou pokračujú aj vo štvrtok.

Ilustračný obrázok k článku Na cestách KSK je 50 posypových áut: Hlavné dopravné ťahy v kraji sú zjazdné
Zdroj: Dnes24.sk

Hlavné dopravné ťahy v Košickom kraji by mali byť v tejto chvíli zjazdné, prejazdné sú aj všetky horské priechody. V súvislosti s poľadovicou na cestách uviedla túto informáciu hovorkyňa Košického samosprávneho kraja (KSK) Anna Terezková.

„Kritické úseky hlásené nemáme. Pozor si dávajte na železničných priecestiach, kde sa šmýka,“ upozornila s tým, že cestári počas uplynulej noci zrealizovali viac ako 100 výjazdov a s údržbou pokračujú aj vo štvrtok ráno.

Podľa jej slov boli hlavné dopravné ťahy v kraji posypané minimálne dvakrát. „Intenzívne sa posypuje aj na cestách druhej a tretej triedy,“ dodala.

Terezková spresnila, že v stredu (8. januára) večer začalo intenzívne pršať v okresoch Spišská Nová Ves, Gelnica a Rožňava, kde sa počas noci pri teplote vozovky mínus osem stupňov Celzia vytvorila rozsiahla poľadovica.

Okolo 4.00 hod. sa dážď presunul aj do okresov Michalovce, Trebišov a Košice–okolie.

„Správa ciest (SC) KSK posypuje cesty už od večera, aktuálne sa v teréne pohybuje viac ako 50 posypových áut,“ doplnila s tým, že na posilnenie nočnej zmeny SC KSK privolali skôr do služby aj dennú zmenu.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Videli ste? Takto oslavovali otužilci zo Spišskej a okolia Silvester. Kliknite na galériu.

Zachytené objektívom: Silvester v ľadovom Hornáde v réžii otužilcov
24
Galéria

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM