Krimi

Mužovi hrozí za púšťanie plynu BASA: Vzbúril sa celý panelák

O podivnom prípade na Spiši informuje polícia. Muž si vraj chcel zakaždým pripáliť cigaretu, no končí sa to inak.

Ilustračný obrázok k článku Mužovi hrozí za púšťanie plynu BASA: Vzbúril sa celý panelák
Zdroj: pixabay.com / CC0 1.0

Z trestného činu všeobecné ohrozenie polícia obvinila 63-ročného muža z Kežmarku pre bezdôvodné púšťanie plynu v byte. V prípade preukázania viny pred súdom mu hrozí trest odňatia slobody na dva až päť rokov. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová.

Muž v nepravidelných intervaloch opakovane vo svojom byte na ulici Bardejovskej v Kežmarku bezdôvodne zapína plyn na horákoch sporáku. Dôvodom je jeho údajná snaha takýmto spôsobom si zapáliť cigaretu. Tú si nakoniec nezapáli, ale plyn necháva unikať, a to po dlhší čas. K takémuto konaniu dochádza nielen cez deň, ale aj v noci. Na zápach, našťastie, vždy zareaguje žena, ktorá s ním býva v byte, a unikajúci plyn zastaví,“ uviedla Ligdayová.

Keďže plyn je cítiť v celom paneláku, na nebezpečné konanie podľa hovorkyne neustále upozorňujú susedia a všetci sa cítia byť ohrození. „Nezodpovedný Kežmarčan bol policajnou hliadkou obmedzený na osobnej slobode a umiestnený do cely policajného zaistenia,“ doplnila Ligdayová s tým, že vyšetrovateľom bol spracovaný podnet na podanie návrhu na vzatie muža do väzby.

Témy, ktoré hýbu Slovenskom:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM