JAB Od Vás

Muž sa na námestie vybral s vedrom a lopatou: Čo nazbieral v centre Spišskej je len pre silné žalúdky!

Slnečné dni a pomaly už jarné počasie láka na prechádzku čoraz viac ľudí. Výnimkou nie sú ani rodiny s malými deťmi. My sme však stretli rodinku, ktorá sa rozhodla stráviť prechádzku netradične.

Ilustračný obrázok k článku Muž sa na námestie vybral s vedrom a lopatou: Čo nazbieral v centre Spišskej je len pre silné žalúdky!
Zdroj: Dnes24.sk

Vedro a lopata nie sú práve typické veci, ktoré potrebujeme na prechádzku s rodinou. A predsa sa taká rodinka našla. Zaujímalo nás čo robia v centre mesta s týmto náradím. „Bol som tu s manželkou a dcérkou na prechádzke aj minulý víkend a všimli sme si , že sa tu nachádza dosť psích výkalov. Kvôli dcérke, aby sa tu mohla prechádzať, som sa to rozhodol odpratať,“ vysvetlil nám novovešťan Tomáš Cehlár.

Podľa jeho názoru je to dosť smutné, že práve v centre mesta pri kostole a v okolí, kde by to malo byť ukážkové, či už pre domácich, alebo pre turistov, je to práve tak. „Prešiel som až po divadlo a je toho neúrekom, dokonca pri pamätníku SNP sú výkaly ľudské a to si už čistiť netrúfam. Centrum mesta je tak trošku obkakané,“ povedal Cehlár. Ako ďalej pokračoval, táto iniciatíva sa zrodila z obyčajnej prechádzky. Uvedomuje si, že nie všetci majitelia psov sú rovnakí .

„Nechcem hádzať psíčkarov do jedného vreca, sú aj tí uvedomelí. Týka sa to hlavne tých nezodpovedných. No celá situácia je pre mňa dosť zvláštna v podstate tu nie je ani jeden kôš na exkrementy a počul som, že mesto vlastní aj vysávač na exkrementy. Máme aktivačných pracovníkov, mestskú políciu a predsa to centrum vypadá tak, ako vypadá,“ doplnil iniciátor netradičnej prechádzky.

Podľa jeho slov sú tu aj týždňové výkaly, ktoré nikto neodprace a nikto okrem rodičov si to nevšíma. „Chcel by som, aby sme sa všetci nad tým zamysleli, veď ten park slúži pre nás, pre ľudí tak, aby tu bolo pekne,“ uzavrel Tomáš Cehlár. S touto problematikou sme sa obrátili aj na radnicu. O ich reakcii vás budeme informovať.

Len pre silnejšie povahy a žalúdky. V našej fotogalérií si môžete pozrieť aj to, koľko toho v Spišskej Tomáš Cehlár nazbieral za iba pol hodinu!

Otecko sa v centre Spišskej objavil s lopatou: Rozhodol sa pre boj s výkalmi!
20
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM