Rôzne

Muž, ktorého práca nezostala bez povšimnutia. Do Spišskej putoval ďakovný list

Ministerka školstva M. Lubyová udelila 61 ocenení pri príležitosti Dňa učiteľov. Jedno putovalo aj do nášho mesta.

Ilustračný obrázok k článku Muž, ktorého práca nezostala bez povšimnutia. Do Spišskej putoval ďakovný list
Zdroj: TASR

Z rúk ministerky školstva, vedy, výskumu a športu SR Martiny Lubyovej (nominantka SNS) si v utorok v Bratislave prevzali pedagógovia a odborníci z oblasti školstva z celého Slovenska ocenenie. Veľké i Malé medaily sv. Gorazda a ďakovné listy dostalo celkovo 61 učiteľov a pracovníkov v školstve.

Ministerka školstva vo svojom príhovore vyzdvihla význam a poslanie učiteľského povolania. „Slovensko je krajinou, ktorej úspech závisí od ľudského kapitálu, a preto potrebujeme dobrých učiteľov, odborníkov, akými ste vy,“ povedala Lubyová. Pripomenula aj pripravované zmeny v školstve a nevyhnutnú spoluúčasť učiteľov pri zavádzaní týchto zmien do praxe. „Práca pedagóga si zaslúži to najvyššie uznanie. Dnešný slávnostný deň by mal byť len pomyselnou špičkou ľadovca úcty a obdivu, ktoré patria vám a ostatným pedagógom,“ dodala Lubyová.

Ocenenia si prevzali pedagógovia pôsobiaci na všetkých úrovniach vzdelávacieho systému od materských škôl až po vysoké školy. Veľkú medailu svätého Gorazda v utorok udelili 21 pracovníkom v školstve, Malú medailu svätého Gorazda si z rúk ministerky prevzalo 20 pedagógov a odborníkov z oblasti školstva. Ďalším 20 boli udelené ďakovné listy.

Medzi ocenenými je aj Štefan Šimko z oddelenia školstva na MsÚ v Spišskej Novej Vsi, ktorému bol za celoživotnú pedagogickú, odbornú a metodickú činnosť a významný podiel pri rozvoji vzdelávania v oblasti tvorivého písania a čitateľskej gramotnosti udelený ďakovný list.

Ocenenia v rezorte školstva nesúce meno svätého Gorazda sú najvyšším stupňom ocenenia v rezorte a tradujú sa od roku 1999. Udeľujú ho ministri školstva pri príležitosti Dňa učiteľov pedagógom, školským pracovníkom a pracovníkom v iných oblastiach spoločenského života, ktorí vykonali záslužnú prácu pre školy a žiakov.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM