Miroslav Pomajdík Správy

Modernizovaná nemocnica v Levoči: Urologické oddelenie vykoná ročne 1 200 operácií!

Hlavnou rekonštrukciou za viac ako 700 000 eur prešli niektoré oddelenia Všeobecnej nemocnice s poliklinikou Levoča, a.s. v období medzi letom a mesiacom november 2012. Práce sa dotkli operačných sál, ale aj psychiatrického, rádiodiagnostického a urologického oddelenia.

Ilustračný obrázok k článku Modernizovaná nemocnica v Levoči: Urologické oddelenie vykoná ročne 1 200 operácií!
Zdroj: TASR

Pre tento rok však nemocnica so stavebnými prácami nekončí. Čaká ju kompletná rekonštrukcia všetkých oddelení. Na novom neurologickom pavilóne sa už začalo pracovať. Rekonštrukciou momentálne prechádza oddelenie anestézie a intenzívnej medicíny, či detský pavilón.

Psychiatria v novom šate

„V psychiatrickom pavilóne boli vymenené podlahy, okná, elektrické rozvody, v rámci modernizácie sa vybudovala na každom poschodí nová jedáleň, sprchy, sociálne zariadenia a tiež sa zakúpil nový nábytok,“ vymenúva riaditeľ levočskej nemocnice Miroslav Jaška. Oddelenie je rozdelené do piatich samostatných ošetrovacích jednotiek, ktoré sa môžu pochváliť rovnou stovkou lôžok. Po novom pribudol aj rehabilitačný blok s telocvičňou. O tom, že ide o veľmi dôležité pracovisko hovorí aj to, že oddelenie je určené pre spádovú oblasť s vyše 320 000 obyva­teľmi.

Vynovené urologické oddelenie

Urologické oddelenie prešlo taktiež hĺbkovou rekonštrukciou. Je to moderné pracovisko s 35 lôžkami, ktoré sa stará o pacientov z okresov Levoča, Spišská Nová Ves, Poprad, ale tiež Michaloviec a Trebišova. O veľkej pôsobnosti urológie v Levoči hovorí aj počet vykonaných operácií vrátane onkochirurgických zákrokov, ktorých sa tu vykoná viac ako 1 200 ročne. „V rámci modernizácie pribudli tri nadštandardné izby, nový archív zdravotných záznamov a rovnako sa obnovuje prístrojová technika," konkretizoval primár oddelenia Ladislav Haas.

Na chirurgii sa zvýšila bezpečnosť

Nové okná, stoly, elektrické rozvody, či operačné svetlá dostalo aj chirurgické oddelenie. Renovovali sa tiež operačné sály. „Modernejšie, rýchlejšie a bezpečnejšie vyšetrenia čakajú pacientov aj na rádiodiagnostickom oddelení. Toto pracovisko prešlo minulý rok aj digitalizáciou, čiže analógový spôsob spracovania RTG obrazu bol nahradený digitálnym,“ dodal riaditeľ nemocnice. Týmto došlo k skráteniu celého vyvolávacieho procesu, k zníženiu radiačnej záťaže pacientov a hlavne k zvýšeniu kvality RTG obrazu. „Výnimočnosťou nášho oddelenia sú krátke čakacie doby na CT, ultrazvukové a mamografické vyšetrenie,“ upozornila primárka oddelenia Elena Loumová.

nemocnica Levoča
10
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM