Miroslav Pomajdík Iné športy

Mladým volejbalistkám sa nedarilo: Juniorky prepásli dvojsetový náskok

Spišskonovoveské juniorky privítali v 3. kole 1. ligy na domácej pôde družstvo zo Žiaru nad Hronom, s ktorým odohrali dva herne odlišné zápasy. Kadetky cestovali do Sniny, kde odohrali zápasy 2. kola.

Ilustračný obrázok k článku Mladým volejbalistkám sa nedarilo: Juniorky prepásli dvojsetový náskok
Zdroj: Dnes24.sk

Domáci fanúšikovia prišli dievčatá podporiť v hojnom počte. V hale sledovalo súboje až 100 divákov. Prvý zápas bol v jasnej réžii hosťujúceho družstva, ktoré nedovolilo Spišiačkám uhrať ani set. Domáce hráčky sa dopúšťali častých chýb, ich herný prejav bol ustráchaný. Tréner Hauer vyzdvihol výkon domácej Ivany Morihládkovej, ktorá sériou servisov zachránila družstvo pred debaklom. Jediným svetlejším okamžikom v zápase zo strany Spišiačiek bol druhý set.

Druhý zápas sa hral už podľa úplne iného scenára. Domáce predviedli kompaktnejšiu hru, ktorá donútila súperky k chybám, čo sa pretavilo v dvojsetové vedenie. Po výbornej úvodnej hre Spišiačiek, prišli z ich strany viaceré chyby, čo využili v dokonalý obrat v zápase ich súperky. Bojovnosť nechýbala ani na jednej strane, no aj v tomto zápase boli úspešnejšie hráčky Žiaru nad Hronom. Družstvu Spišská Nová Ves patrí momentálne predposledné miesto, so ziskom jediného bodu.

„V druhom zápase sme nastúpili sebavedomejšie a odrazilo sa to vo vyhratých setoch. Súperky robili viacej chýb a v 2. sete doslova „hviezdila“ na podaní Natália Bodáková, ktorá dala šnúru 14 bodov. Od tretieho setu sa karta otočila a skúsenejšie družstvo nás prehralo, pretože v si v ťažkých chvíľach pomohli úspešnou ulievkou. V 5. sete sme od začiatku prehrávali a veľa šancí sme v ňom nemali,“ povedal tréner Spišskej Novej Vsi Zdenek Hauer.

VK Spišská Nová Ves – MŠK Žiar nad Hronom 0:3 (-22,–23,–17) a 2:3(21,19,–18,–19,–8)

Základná zostvava: Urbanová, Bodáková, Majerčáková, Polomská, Morihladková, DaCruz,
Libero: Želôenková, Zekuciová (Dulíková, Hurajtová, Vikartovská)

Kadetky neuhrali ani set

Kadetkám sa nepodarilo uhrať v dvoch zápasoch na palubovke Sniny ani jediný set. Najlepší výkon podali v 3. sete prvého zápasu. „V prvých dvoch setoch sme sa držali len do stavu 10 potom nás domáce prehrali vo všetkých činnostiach. V treťom sete nám vychádzal servis a viedli sme 20:16 a 21:17. Ale v koncovke sme neprihrali a nezaútočili a prehrali. A navyše sa zranili Majerčáková a Zekuciová.Do druhého zápasu sme nastúpili v pozliepanej zostave a prakticky sme sa k ničomu nedostali. Súper nás drvil celý zápas a postupne sme psychicky i herne úplne odpadli,“ povedal tréner Spišskej Novej Vsi Zdenek Hauer.

Základná zostvava: Hurajtová, Majerčáková, Dulíková, Morihladková, Kottnerová, Vikartovská a libero Zekuciová, striedali Hudáková, Suslovová a Želonková

V 3. kole hostia naše kadetky Vranov nad Topľou. Začiatok zápasov je v nedeľu 10. novembra o 10:00 a 12:00 v hale PTŠ.

Foto: ilustračné/ Michal Buza

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM