Miroslav Pomajdík Iné športy

Mladé volejbalistky valcovali čo sa dalo: Výborným výkonom sa blysla juniorka Majerčáková

Mladé spišskonovoveské volejbalistky sú naozaj pri chuti. V ďalších ligových kolách sa predstavili juniorky aj kadetky, ktoré nenechali nič na náhodu. Juniorky nastúpili na domácej palubovke proti Kežmarku, kde sa výborným výkonom predstavila Baťa Majerčáková.

Ilustračný obrázok k článku Mladé volejbalistky valcovali čo sa dalo: Výborným výkonom sa blysla juniorka Majerčáková
Zdroj: Dnes24.sk

Juniorky si už vybojovali postup na Majstrovstvá Slovenska, ktoré sa uskutočnia začiatkom mája v Považskej Bystrici, pričom ich súperky mali pred zápasom už iba teoretickú šancu postúpiť na tento záverečný turnaj. Kežmarčanky sa na nič výnimočné nakoniec nezmohli a tak stratili už aj teoretickú šancu zahrať si na Majstrovstvách Slovenska. Spišiačky si dvoma výhrami upevnili 3. miesto.

VK Spišská Nová Ves – KV Oktan Kežmarok 3:0 (12,21,20) a 3:1 (25,–22,20,16)

„V prvom zápase sme Kežmarčanky porazili hernou kvalitou. Kvalitný servis a produktívna obrana i protiútok, solídna prihrávka i útok po podaní súpera zabezpečili hladké víťazstvo. Druhý zápas bol ďaleko vyrovnanejší. Kežmarčanky sa zlepšili a nám odišlo všetko. Prihrali každý náš servis, zdvihli každý náš útok, zablokovali nás. Už v prvom sete sme mali namále, ale set sme dohrali v dobrej rotácii, so šťastím, sériou bodov. V druhom sete sme to však už nedokázali a zaslúžene prehrali. Tretí set bol bojom, kto z koho. Kľúčovým sa ukázal prechod Bati Majerčákovej na smečiarsky post a jej útok zo zóny IV. Systémom blok-aut nekompromisne zakončovala a rozhodla o našom víťazstve v tomto sete. Ten štvrtý bol už len formalitou. Ako už tradične, veľkou pomocou v domácich zápasoch sú naši diváci. Opäť nás hlasovo podporovali v dobrých i horších pasážach oboch zápasov. A tu musím spomenúť rodinu Majerčákovcov. Mamina zápis, brácha skóre na tabuli, otec a starí rodičia v hľadisku. A Baťa sa predviedla v najlepšom svetle. Paráda," zhodnotil zápas tréner junioriek Spišskej Novej Vsi Zdenek Hauer

OM KADETKY – 12. kolo

Spišiačky cestovali na palubovku Šace, ktorej patrí v ligovej tabuľke posledné miesto. Tréner Spišskej Novej Vsi v zápase vyskúšal viaceré herné varianty a prestriedal celú lavičku. Po dvoch výhrach patrí našim kadetkám 4. miesto, no na postup na Majstrovstvá Slovenska to stačiť už nebude.

VK Šaca – VK Spišská Nová Ves 0:3 (-14,–9,–15) a 0:3 (-12,–9,–16)

„Identický tím (ten, ktorý hral v sobotu za juniorky) odcestoval do Košíc na zápasy proti predposlednému v kadetskej tabuľke. Relatívne ľahký súper a preto hlavným cieľom bolo aby sa nikto nezranil. Za zmienku stojí určite skutočnosť, že celý druhý zápas odohrala na nahrávačskom poste Simona Denešová," povedal tréner kadetiek Spišskej Novej Vsi Zdenek Hauer.

Juniorky cestujú v poslednom 18. kole v sobotu 5.4.2014 do Liptovského Hrádku, kde sa hrá o 14.00 h a 16.00 h. Kadetky hrajú v 13. kole doma, v nedeľu 13.4.2014 o 10.00 a 12.00, hostia hráčky Michaloviec.

Foto: ilustračné

Zdroj:Spišská24/I­gor Murko

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM