Iné športy

Milovníci plávania si prišli na svoje: V Spišskej si zmerali sily na majstrovstvách mesta

Na spišskonovoveskej plavárni sa konal 15. ročník majstrovstiev mesta Spišská Nová Ves v plávaní seniorov. Účasť bola väčšia ako vlani.

Ilustračný obrázok k článku Milovníci plávania si prišli na svoje: V Spišskej si zmerali sily na majstrovstvách mesta
Zdroj: Igor Murko

Už po pätnásty raz zorganizovali plavci Plaveckého seniorského klubu Spišská Nová Ves Majstrovstvá mesta v plávaní seniorov. Záujem v tomto ročníku podľa slov organizátorov prejavilo 35 mužov a 12 žien, čo bolo viac ako vlani. Plávali sa 3 disciplíny. Muži mali možnosť zmerať si čas na 50 a 200 metrov voľným spôsobom a 100 metrov prsia. Ženy zasa na 50 voľný spôsob a 100 metrov prsia.

Muži i ženy plávali v štyroch vekových kategóriách, pričom rozhodujúci bol rok narodenia. Organizátori mali dobre zorganizovanú celú akciu, takže prezentácia, rozplávanie, meranie času, zapisovanie i vyhlasovanie výsledkov prebehlo bez problémov a celé preteky sa odohrali v priebehu dopoludnia vrátane občerstvenia.

Víťazi v každej disciplíne a každej kategórii dostali diplom a sladkú odmenu a na záver aj malé občerstvenie. „Tohto roku sme dosiahli malé jubileum a teší ma, že sa z tohto podujatia pomaly, ale isto stáva tradícia. Na mestských MASTERS v plávaní sa môžu zúčastniť a aj zúčastňujú rekreační plavci z mesta a okolia Spišskej Novej Vsi, ale v sobotu sme tu mali aj pani z Ružomberka. Každý rok chodia plávať rovnaké „tváre“, ale aj noví plavci. V tomto roku ma zvlášť potešila účasť viacerých plavcov a plavkýň, ktorí tu boli po prvý raz. Tak to má byť, veď je to určené pre nich,“ zhodnotil 15. ročník pretekov predseda PSK SNV Ladislav Ruttkay.

A viete, že novoveská tanečná skupina Denzz Industry bodovala na súťaži v Prešove? Zábery z nej nájdete v priloženej galérii.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Obrazom: Denzz Industry úspešne odštartovala tanečnú sezónu 2019
8
Galéria
Zdroj: Robin Polák
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM