Iné športy

Milovníci adrenalínu si prídu na svoje: V Spišskej odštartuje ďalší ročník extrémnych pretekov

Stovky kilometrov na bicykli. Už onedlho si zmerajú svoje sily nadšenci horskej (MTB) cyklistiky. Tento ročník prinesie aj novinku. Tu sú bližšie info.

Ilustračný obrázok k článku Milovníci adrenalínu si prídu na svoje: V Spišskej odštartuje ďalší ročník extrémnych pretekov
Zdroj: Dnes24.sk

V piatok 20. júla o 8:00 hod. sa postaví na štart v Spišskej Novej Vsi niekoľko desiatok odhodlaných pretekárov, ktorí siahnu na dno svojich síl na 6. ročníku extrémnych pretekov s názvom Spišských 333. Tento rok si opäť budú môcť zmerať sily na náročnej trase s dĺžkou 333 kilometrov s prevýšením 8 291 metrov.

Pre tých menej zdatných bude pripravená skrátená verzia trate, ktorá bude mať 222 kilometrov a prevýšenie 5 585 metrov. Oba náročné okruhy budú pretekári zdolávať po vyznačených cykloturistických trasách Spiša a Slovenského raja, a to v časovom limite maximálne 33 hodín. Tento rok pribudla do súťažných kategórií aj novinka a to skrátená trasa 111 kilometrov e – bike.

Návrat najrýchlejších pretekárov do cieľa (pred Športovou halou v Spišskej Novej Vsi) sa po skúsenostiach z predchádzajúcich ročníkov očakáva podľa slov organizátorov už v noci z piatka na sobotu 21. júla. Slávnostné vyhodnotenie pretekov s odovzdávaním cien pre víťazov bude v sobotu o 18:00 hod.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Foto: archívne

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM