JAB Rôzne

Milé gesto: Vianočná burza v novoveskej škôlke mala charitatívny podtón, FOTO

Pred Vianocami sa konala v Materskej škole S. Tomášika charitatívna burza, z ktorej výťažok putoval pre deti so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami.

Ilustračný obrázok k článku Milé gesto: Vianočná burza v novoveskej škôlke mala charitatívny podtón, FOTO
7
Galéria
Zdroj: MŠ S. Tomášika

Vianočné burzy či rôzne trhy zvyknú bývať už súčasťou aj rôznych školských zariadení. Výnimkou nie je ani Materská škola S. Tomášika v Spišskej Novej Vsi , kde vianočnú burzu organizujú každý rok. Tento ročník bol však podľa slov riaditeľky materskej školy Evy Karaffovej výnimočný, keďže sa výťažok z nej rozhodli venovať deťom so špeciálnymi výchovno- vzdelávacími potrebami.

Vianočná burza sa uskutočnila tradične pred Vianocami, kedy si mohli rodičia zakúpiť rôzne výrobky a dekorácie, ktoré vyrábal celý kolektív škôlky. „Nechýbali vianočné gule, perníčky, anjelici či iná vianočná výzdoba,“ priblížila riaditeľka škôlky.

Ako doplnila, aj keď sa vianočná burza uskutočnila už skôr, finančnú čiastku, ktorá sa na burze vyzbierala, odovzdali rodičom tento týždeň individuálne v dopoludňajších hodinách. „Rodičia boli vďační aj za malú pomoc. Sme radi, že naša materská škola mohla finančne pomôcť takýmto detičkám. Ďakujeme všetkým rodičom, že podporili našu prvú charitatívnu burzu,“ uzavrela riaditeľka.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Výťažok zo škôlkarskej burzy v Spišskej putoval tým, ktorí to potrebujú
7
Galéria
Zdroj: MŠ S. Tomášika
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM