JAB Rôzne

Miláčikovia, akých by ste v detskej izbe nečakali: Alexandra zo Spišskej v byte chová poriadne exotické tvory!

Chovať zviera vo svojom príbytku je už bežná vec. V bytoch prevažujú psíky a mačky, no u Alexandry zo Spišskej Novej Vsi môžete nájsť poriadnu exotiku. Má rada výzvy a to sa odzrkadlilo aj na výbere domácich miláčikov.

Ilustračný obrázok k článku Miláčikovia, akých by ste v detskej izbe nečakali: Alexandra zo Spišskej v byte chová poriadne exotické tvory!
Zdroj: Dnes24.sk

Viete kto bol Pascal či Eugen? Ak ste videli rozprávku Na vlásku určite sú vám tieto mená známe. Študentka hotelovej akadémie Alexandra Cmorejová si za domáceho miláčika vybrala práve postavičku z tejto rozprávky. A svojmu chameleónovi dala meno práve Pascal.

Hanblivý chameleón

„Mala som psíka, rybičky aj korytnačky. Mám rada zvieratká a hlavne tie, ktoré si vyžadujú náročnejšiu starostlivosť,“ prezradila mladá chovateľka. Spolu s priateľom si kúpili ako prvú agamu kočičínsku (denný jašter pochádzajúci z tropických lesov juhovýchodnej Ázie) a dali mu meno Eugen. Tento domáci miláčik si ju natoľko získal, že sa rozhodla aj pre kúpu spomínaného chameleóna.

Všetko o tomto zaujímavom plazovi si naštudovala cez internet a neváhala sadnúť na vlak a ísť po neho 300 kilometrov. Malý Pascal má síce len päť týždňov a veľkosť zápalkovej škatuľky, no podľa slov Alexandry narastie až na pol metra. „Je veľmi hanblivý a nechce jesť, keď sa na neho pozerám,“ povedala s tým, že v prvým týždňoch je to normálne a treba sa mu viac venovať, aby si zvykol na nové prostredie aj majiteľa. Vyskúšala si to na Eugenovi. Ten sa udomácnil a teraz sa už nebojí.

Chovateľské plány

Ich stravou sú výlučne živé cvrčky, lebo majú podľa slov Alexandry citlivé brušká a po inom jedle im môže byť zle. „Je síce pravdou, že Eugen nám zjedol aj z jazierka rybičky a nič mu nebolo, no pre istotu sme to už viac neskúšali,“ skonštatovala Alexandra. O tom, že plazy si skutočne zamilovala svedčia aj ďalšie chovateľské plány mladej študentky. „Uvažujem, že si kúpim ešte leguána, ak to bude samička meno je vopred isté. K Eugenovi a Pascalovi pribudne pravdepodobne aj Rapunzel,“ uzavrela so smiechom milovníčka zvierat.

Alexandriných miláčikov si môžete pozrieť v našej fotogalérii.

Môže vás zaujímať:

Parádne auto v Spišskej strhlo veľkú pozornosť: V meste sa objavil lincoln, v akom sa vozil Elvis Presley!

FOTO: Kráska, ktorú z nášho mesta možno poznáte. Denisa sa prebojovala do finále Miss Spiša!

Alexandra zo Spišskej a jej exotickí kamaráti
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM