Rôzne

Do nemocnice zavítala milá návšteva: Detským pacientom rozžiarili očká klauni

Do krompašskej nemocnice zavítala milá návšteva. Najmenším pacientom spríjemnili pobyt v špitáli klauni.

Ilustračný obrázok k článku Do nemocnice zavítala milá návšteva: Detským pacientom rozžiarili očká klauni
Zdroj: nemocnica Krompachy

Nemocnica v Krompachoch v pondelok po druhýkrát v tomto roku privítala na detskom oddelení klaunov z Občianskeho združenia Červený nos Clowndoctors. Tí svojim príchodom rozžiarili očká všetkým pacientom tohto oddelenia. Prostredníctvom profesionálnych zdravotných klaunov sa priniesla na oddelenie radosť, smiech a dobrá nálada.

„Na detskom oddelení je momentálne hospitalizovaných 17 pacientov všetkých vekových kategórií od batoliat do 19 rokov, ktorým sa po príchode klaunov rozžiarili očká a celé oddelenie bolo zrazu plné smiechu,“ povedal vedúci lekár detského oddelenia Ahmad Zia s tým, že sú vďační spomínanému občianskemu združeniu za takúto obetavú a nezaplatiteľnú prácu, ktorá prináša deťom psychickú pohodu, radosť a humor na oddelení.

„Pre choré detičky sú vždy zdravotní klauni príjemným prekvapením a vytrhnutím zo stereotypu a čiastočne aj zo smútku po rodičoch a domove. Bola to naozaj veľká radosť pozerať sa na usmiate tváričky našich detí,“ dodal Zia.

Na uvedenom detskom oddelení je ročne hospitalizovaných viac ako 1300 detských pacientov. „Našim cieľom je vytvorenie čo najlepších podmienok pre choré deti, pobyt v nemocnici je pre ne stresujúci, preto vítame aktivity, s ktorými prichádza dané združenie. Aj tieto aktivity prispievajú k rýchlejšiemu vyliečeniu pacientov“, uzavrel konateľ nemocnice Miroslav Kraus.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM