Samospráva

Mestský výbor na sídlisku Tarča: Toto sú jeho hlavné úlohy na rok 2019

Na známom spišskonovoveskom sídlisku Tarča zasadal mestský výbor. Pozrite si, čo má v pláne na rok 2019.

Ilustračný obrázok k článku Mestský výbor na sídlisku Tarča: Toto sú jeho hlavné úlohy na rok 2019
Zdroj: Dnes24.sk

Ako sme vás už na našom spravodajskom portáli informovali, na druhom zasadnutí mestského zastupiteľstva v Spišskej Novej Vsi schvaľovali poslanci aj nové zloženie mestských výborov. Tých je v našom meste deväť. Prvé zasadnutie má za sebou už aj výbor Staré mesto – Sever, ktorý na zasadnutí preberal aj návrh plánu hlavných úloh na tento rok.

V novom zložení zasadal už aj mestský výbor (MsV) č. 2 – Sídlisko gen. Svobodu, ktoré je všetkým známe ako sídlisko Tarča. Daný výbor zasadal na čele s novým predsedom Rastislavom Javorským, ktorý celé zasadnutie viedol. Ako povedal pre Spišskú 24, priestor dostali aj prítomní obyvatelia sídliska a členovia mestského výboru sa dohodli i na hlavných úlohách na rok 2019.

Predseda spomínaného výboru navrhol taktiež stanoviť dátum zasadania daného MsV na prvý utorok v mesiaci ako aj raz ročne zvolávať stretnutie s občanmi spolu s primátorom a vedúcimi oddelení zodpovednými za realizáciu požiadaviek MsV. V mesiacoch apríl/máj navrhol členom výboru aj obhliadku požiadaviek a potrieb realizácie na samotnom sídlisku. A aké sú hlavné úlohy spomínaného výboru pre rok 2019? Pozrite si to nižšie v prehľade.

Hlavné úlohy pre rok 2019:

  • Vybudovanie nových parkovacích miest a vyriešenie dopravnej situácie v tzv. slimákoch na Javorovej ulici (hlavná priorita), následne Dubovej ulici, Gaštanovej ulici a Topoľovej ulici.
  • Vypracovanie projektu revitalizácie mestského parku na sídlisku Tarča.
  • Spolupráca MsV č. 2 s MsV č. 6 pri požiadavke zrealizovania projektu sprejazdnenia tzv. starej Rožňavskej cesty, tzn. dopracovanie štúdie projektu pre realizáciu projektu.
  • Doplnenie verejného osvetlenia v dohodnutých lokalitách.

V Spišskej Novej Vsi nedávno zasadalo aj mestské zastupiteľstvo. Fotky z neho nájdete v priloženej galérii.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

V Spišskej rokovali mestskí poslanci: Prinášame vám FOTKY z miesta
9
Galéria

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM