Miroslav Pomajdík Krimi

Mestská polícia v Spišskej úradovala: Na pokutách vybrala cez 20 tisíc eur

Ako je to s kriminalitou v meste Spišská Nová Ves? Zisťovali sme pre vás konkrétne čísla, ktoré nám poskytla Mestská polícia v Spišskej Novej Vsi. Celkovo bolo zaznamenaných 6 749 priestupkov, čo je nárast oproti minulému roku až o 988 priestupkov, prostredníctvom ktorých sa vyzbieralo 20 030 eur.

Ilustračný obrázok k článku Mestská polícia v Spišskej úradovala: Na pokutách vybrala cez 20 tisíc eur
Zdroj: TASR

Mestskí policajti mali aj 37 výjazdov, pri ktorých bolo podozrenie zo spáchania trestného činu, ktoré postúpili Policajnému zboru Slovenskej republiky. „Polovica priestupkov 3 082 boli za dopravné delikty a v 2 965 prípadoch zaznamenali mestskí policajti porušenia Všeobecne záväzných nariadení,“ informoval zástupca náčelníka MsP v SNV Andrej Boroň. Obyvatelia mesta minulý rok výrazne pomohli k odhaleniu viacerých priestupkov, keď polícia zaznamenala od občanov až 1 062 hlásení a podnetov na porušovanie verejného poriadku.

Do kompetencií mestskej polície patrí aj odchyt túlavých zvierat, pričom v roku 2012 odchytili 174 takýchto zvierat. „Na území mesta bolo odstránených 26 vrakov starých áut a v dvoch prípadoch boli odhalené priestupky voči životnému prostrediu,“ dodal Andrej Boroň. Mestská polícia v Spišskej Novej Vsi má k dnešnému dňu 27 pracovníkov. V minulom roku jej rady opustil jeden policajt, ktorý tak učinil na vlastnú žiadosť a na uvoľnené miesto bol už prijatý nový zamestnanec.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM