Marie Melníková Krimi

Mesto stiahlo trestné oznámenie, s vodohospodármi sa dohodlo

Mesto Spišská Nová Ves sťahuje trestné oznámenie, s vodohospodármi sa totiž dohodlo na ďalšom postupe pri sanácii poškodeného brehu v meste. Predmetom sporu bol nevyhovujúci stav brehového opevnenia v lokalite Za Hornádom.

„Situácia vznikla na základe komunikačného skratu,“ vysvetľuje generálny riaditeľ Slovenského vodohospodárskeho podniku (SVP), š.p., Daniel Kvocera. Podľa neho k priamemu ohrozeniu života, zdravia alebo majetku občanov nedošlo a SVP musel pri opravách uprednostniť také lokality, kde bolo reálne priame ohrozenie. Zároveň zdôraznil, že na poškodenie spomínaného brehového opevnenia nebol spracovaný znalecký posudok ani geologický prieskum, ktorý by ho hodnotil ako havarijný.
Spišskonovoveská samospráva podala v októbri minulého roka podnet, v ktorom žiadala prešetriť, či sa SVP nedopúšťa všeobecného ohrozenia. „Na stretnutí (v piatok 20.1.) došlo k významnému posunu. Od generálneho riaditeľa SVP, š.p., som dostal prísľub, že práce na stabilizácii poškodeného brehu sa začnú hneď na jar,“ uviedol primátor Spišskej Novej Vsi Ján Volný. Vodohospodári tak hneď, ako to umožní počasie, zastabilizujú breh rieky Hornád v spomínanej lokalite lomovým kameňom. Súčasne budú pokračovať práce na projektovej dokumentácii tak, aby mohla byť situácia definitívne vyriešená ešte v tomto roku.
„SVP, š.p., o situácii vedel, potrebné práce sme plánovali na tento rok. Bohužiaľ, na východnom Slovensku sme zaznamenali obrovské škody, ktoré voda napáchala, bolo potrebné zasahovať tam, kde boli priamo ohrozené životy a majetok občanov,“ zdôvodnil Kvocera. Celkové náklady na stabilizáciu brehu v lokalite Za Hornádom boli odhadnuté na 150.000 eur.

Zdroj: TASR Foto: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM