Správy

Mesto pokračuje v rekonštrukcii plavárne a kúpaliska: Pripravme sa na obmedzenia

V Spišskej Novej Vsi pokračuje rekonštrukcia krytej plavárne a letného kúpaliska.

Ilustračný obrázok k článku Mesto pokračuje v rekonštrukcii plavárne a kúpaliska: Pripravme sa na obmedzenia
Zdroj: TASR

V rámci prvej etapy, ktorá sa začala začiatkom tohto roka, dochádza k výmene bazénovej technológie kúpaliska. V druhej etape sa následne pristúpi k celkovej rekonštrukcii výmenníkovej stanice zabezpečujúcej teplo pre plaváreň, letné kúpalisko a športovú halu a taktiež sa vymení aj vzduchotechnika na plavárni. Uviedol to riaditeľ Správy telovýchovných zariadení Vladimír Hovaňák.

Havarijný stav

Dôvodom rekonštrukcie sú podľa jeho slov havarijný stav, neefektívna prevádzka a celkovo zastaralá technológia. Prvá etapa bola vysúťažená na 261.143 eur. V druhej etape, ktorá je v procese verejného obstarávania, sú predbežne náklady vyčíslené na 1.402.147 eur. „Mesto získalo externé finančné prostriedky z Úradu vlády SR vo výške 1,5 milióna eur. Z tejto sumy je 900.000 eur vyčlenených na tieto akcie. Zvyšné prostriedky dofinancuje mesto z vlastných zdrojov,“ ozrejmil Hovaňák.

Prvá etapa rekonštrukcie by mala byť ukončená v apríli. Začiatok druhej etapy je plánovaný po vykurovacej sezóne, čiže v máji. Samospráva verí, že verejné obstarávanie bude dovtedy ukončené a bude podpísaná zmluva s víťazom. Táto etapa je rozdelená na dve časti.

Zatvorené aj kúpalisko

V roku 2021 chceme v prvom rade zrekonštruovať výmenníkovú stanicu a vonkajšie teplovodné rozvody kúrenia – to by malo trvať päť až šesť mesiacov, ak pôjde všetko podľa plánu. Výmena vzduchotechniky je naplánovaná na letné mesiace v roku 2022,“ priblížil Hovaňák.

Ako doplnil, pri realizácii oboch týchto častí dôjde k obmedzeniu, respektíve zatvoreniu či už plavárne alebo letného kúpaliska. Riaditeľ však ubezpečil, že návštevníci budú o všetkých obmedzeniach včas informovaní.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM