JAB Iné športy

Medzinárodný turnaj aj ďalší zápas v 1.lige junioriek: Takto sa darilo spišským volejbalistkám

Volejbalistky so Spišskej si zmerali svoje sily s viacerými súpermi. Mladšie žiačky sa predviedli na medzinárodnom turnaji. Juniorky sa postavili proti Košičankám.

Ilustračný obrázok k článku Medzinárodný turnaj aj ďalší zápas v 1.lige junioriek: Takto sa darilo spišským volejbalistkám
Zdroj: Dnes24.sk

V piatok sa zúčastnili mladšie žiačky medzinárodného turnaja vo Svidníku. Mladšie „šestkové“ žiačky si vyplnili ligovú prestávku a kvalitne obsadenom medzinárodnom turnaji obsadili medzi staršími rovesníčkami výborné 4. miesto.

„Aj napriek tomu, že sa vo Svidníku hral turnaj starších žiačok, sme sa s našimi mladšími žiačkami naň prihlásili. A urobili sme dobre. Zahrali sme si s kvalitnými súpermi, zažili sme turnajovú atmosféru a na viac, naše hráčky hrali prvý raz proti zahraničnému súperovi. O tom, že sme sa na turnaji „nestratili“ svedčí naše umiestnenie. Aj keď nešlo len o výsledky, som veľmi rada, že sme si mohli vyskúšať viaceré herné varianty. Bola to každopádne výborná škola pre nás všetkých,“ povedala po zápase trénerka mladších žiačok Eva Fabianová.

V sobotu 20. februára pokračovala 1. liga junioriek a Spišiačky si zmerali sily s Košicami. Košičanky boli pred zápasmi na 2. mieste a Spišiačky na 3. mieste v ligovej tabuľke. V družstve Spišskej Novej Vsi po prvý raz nastúpila posila z Humenného – nahrávačka Kristína Rohaľová, ktorá prišla na Spiš na hosťovanie do konca sezóny.

„Naše juniorky odohrali v Košiciach dva veľmi dobré zápasy a vrátili Košičankám dve porážky z domácej palubovky z jesene. V náhradnej hale DPMK, ktorej palubovka a výška stropu zaváňali neregulárnosťou, predviedli naše juniorky najlepšie výkony tejto sezóny. Okrem začiatku prvého setu, kedy už tradične naše hráčky sondujú „ čo súper“, sme zápasy herne kontrolovali a boli jasne lepším družstvom," prezradil tréner junioriek Zdenek Hauer.

VK Slávia TU Košice – VK SNV 0:3 (-21,–27,–20) a 0:3 (-20,–11,–14)

Foto: R. Ravas (juniorky po víťaznom zápase)

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM