JAB Kultúra

Máte už plány na tento týždeň? V našom meste budú aj takéto atraktívne akcie...

Odštartoval ďalší aprílový týždeň a my vám prinášame tipy na akcie, ktoré sa počas neho uskutočnia práve v Spišskej a o ktorých je dobré vedieť.

Ilustračný obrázok k článku Máte už plány na tento týždeň? V našom meste budú aj takéto atraktívne akcie...
Zdroj: Dnes24.sk

Kandráčovci

8. apríla 2019 o 16:30, Dom kultúry Mier

Hneď v úvode pracovného týždňa sa môžu priaznivci ľudovej hudby tešiť koncertnému vystúpeniu známej hudobnej skupiny Kandráčovci. Kapela odohrá v pondelok dokonca dva koncerty a to o 16:30 a o 19:00 hod.

Filmový klub / Arctic: Ľadové peklo

9. apríla 2019 o 19:00, kino Mier

Muž z havarovaného lietadla uviazne v Arktíde, nepriaznivej a opustenej ľadovej pustatine, kde bojuje o svoje prežitie. Postupne sa ale naučil ako bojovať so zimou a víchricami, ako byť ostražitý voči ľadovým medveďom a ako si uloviť potravu… Nečakaná udalosť ho však prinúti vyraziť na dlhú a nebezpečnú expedíciu, ktorá rozhodne o jeho prežití.

Vernisáž 3v1

10. apríla 2019 o 17:00 , Galéria umelcov Spiša

V strede týždňa sú pripravené v Galérii umelcov Spiša slávnostné vernisáže 3 výstav s názvom: Križovatky nápadov, Bahama: Raelyy? A Baba z lesa. Sprievodný hudobný program pripravila ZUŠ Fabiniho v Spišskej Novej Vsi.

Naším krokom, celým rokom

11. apríla 2019 o 10:00,  Spišské osvetové stredisko

Vernisáž výstavy kreatívnych prác žiakov s mentálnym postihnutím Špeciálnej základnej školy v Spišskej Novej Vsi odštartuje v Spišskom osvetovom stredisku. Zbierka, ktorú môžete vidieť, pozostáva z 56 výtvarných prác žiakov vo veku od 8 do 15 rokov. Výstavu si môžete pozrieť do 30. mája.

 Reštavrácia

11. apríla 2019 o 19: 00, Spišské divadlo

Brilantná komédia o tom, že aj vo voľbách na konci bič plieska. Klamstvo, podvádzanie, podplácanie voličov boli vyskúšanými prostriedkami na získavanie hlasov už aj v minulosti. V inscenácii zažijete okrem vtipných dialógov a komických situácií aj množstvo zábavy – spevy, tance a všeobecné veselie.

Veľkonočné remeselné trhy

12. – 14. apríla 2019, OC Madaras

Urobte si na Veľkú noc radosť a príďte nakúpiť milé drobnôstky od remeselníkov. Počas troch dní budú šikovní umelci ponúkať rôzne dekorácie, hačkované hračky, keramiku, kraslice a iné predmety súvisiace s prichádzajúcimi sviatkami.

Všeličo o bonsajoch

12. apríla 2019 o 16:00, Multi centrum

Klub kaktusárov Spišská Nová Ves pripravil pre všetkých pestovateľov a milovníkov rastlín prednášku o bonsajoch, ktorá sa uskutoční v piatok popoludní v Multi centre .

Charleyho teta

12. apríla 2019 o 19:00, Spišské divadlo

Jack a Charley kvôli láske ku Kitty a Amy sú ochotní urobiť čokoľvek. Keď bohatá Charleyho teta odloží návštevu u svojho synovca, tak im napadne nájsť za ňu náhradu… Komické situácie plné humoru, pesničky, príbeh plný nečakaných zvratov, to všetko je pripravené v piatok večer v Spišskom divadle.

Cirkus Pinka

14. apríla 2019 o 16:00, podkrovie Domu Matice slovenskej 

Bábkové divadlo spod Spišského hradu pripravilo na nedeľné popoludnie dojímavý príbeh akrobatky a o tom, aké tenučké je lano medzi úspechom a neúspechom. Naz­riete pod šapitó očami starej klaunky. Ukáže vám nielen pozlátko zábavy a smiechu, ale aj tvrdej driny akrobatky Pinky v čase, keď tam nie sú diváci. Po predstavení vás čaká animačný program. 

Žena v čiernom

14. apríla 2019 o 16:00, Divadlo Kontra

Brilantný viktoriánsky thriller s atmosférou, ktorá zhustne tak, až sa bude dať krájať. Mrazivý príbeh mladého londýnskeho advokáta Arthura Kippsa, ktorý prichádza do odľahlého sídla na Úhorných močariskách je pripravený pre priaznivcov divadla v Kontre v nedeľu popoludní.

Perinbaba

14. apríla 2019 o 16:00, Spišské divadlo

Nedeľné popoludnie bude opäť v Spišskom divadle patriť najmenším. Tentokrát si budú môcť pozrieť nesmrteľný príbeh o rozprávkovej Perinbabe, v ktorom láska a dobro porazia zlobu a chamtivosť.

Počas minulého týždňa sa predviedli aj novoveskí gymnazisti a to na svojom vlastnom festivale. Zábery z neho nájdete v priloženej galérii.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

V OBRAZOCH: Gymnazisti z Javorky pripravili ďalší ročník jarného festivalu
32
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM