JAB Rôzne

Masky, sánkovačka aj netradičné vozidlá: OBRAZOM z karnevalu na Rittenbergu

Fašiangové obdobie sa blíži do svojho finále. Karneval, ako sa patrí si užili ešte aj deti a dospelí v prímestskej časti Spišskej.

Ilustračný obrázok k článku Masky, sánkovačka aj netradičné vozidlá: OBRAZOM z karnevalu na Rittenbergu
32
Galéria

Športový klub Ferčekovce je známy svojimi podujatiami, na ktorých sa zúčastňujú nielen deti z mesta, ale aj z okolia. Prvú tohtoročnú akciu odštartoval práve v období fašiangov a to na Rittenbergu.

Prípravy na fašiangovú sánkovačku prebiehali už deň vopred, keď organizátori pre bezpečnosť súťažiacich postavili obrovské slamené stohy. „Po štyroch rokoch opäť sa tešíme, že sme mohli zorganizovať znova fašiangovú sánkovačku, keďže počasie nám neprialo a tešíme sa, že to bolo opäť na Ritterbergu,“ povedal pre náš portál jeden z organizátorov Ladislav Vastuško s tým, že toto bývalé prímestské lyžiarske stredisko sa už snažia niekoľko rokov spojazdniť.

Aj napriek tomu, že tento zámer sa zatiaľ nepodarilo zrealizovať, v nedeľu kopec ožil desiatkami detí a dospelých, ktorí si prišli užiť karneval na snehu. Čarodejnice, kostry, supermani či čerti tak predviedli svoje vozidlá či kreatívne jazdy.

Ako nám ozrejmil spoluorganizátor, súťažilo sa v troch kategóriách: Najlepšia maska, najkrajšie vozidlo a najkreatívnejšia jazda. A tak sa na trati ocitol nafukovací bazén, kreslo či dokonca kanoe. Víťazov v jednotlivých kategóriách potešili vecné ceny, no skrátka neprišli ani ostatné deti. Okrem dobrej nálady bol pripravený aj teplý čajík a domáce šišky, dospelí si mohli pochutnať na svahu pripravovanej cigánskej pečienke.

Atmosféru fašiangovej sánkovačky na čomkoľvek si môžete vychutnať prostredníctvom našej fotogalérie.

FOTOREPORTÁŽ:  Karneval na snehu ukončil fašiangové obdobie v Spišskej
32
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM