Oliver Buza Hokej

Martin Kuľha otvoril v Spišských Vlachoch nový hokejový stánok

Spišské Vlachy boli v piatok poobede hore nohami. Do pokojného spišského mestečka prúdili stovky áut a to dávalo tušiť, že sa tu deje niečo veľké. O 15- tej hodine to vypuklo. Na „Rudoľke“ otvorili novučičký hokejový štadión.

[color=#3300ff]­[size=14]Chcú robiť výber, nie nábor[/size].[/co­lor]

Myšlienka postaviť novú hokejovú arénu skrsla v hlave pred troma rokmi partii okolo vedúceho hokejových inštitúcii Petra Žifčáka. „Na začiatku tu bol nápad ako dostať hokej aj na „vidiek“, pretože rôznych centier v centrách veľkých miest máme dosť. Vybrali sme si Spišské Vlachy ako spádové mesto pre túto oblasť a som presvedčený, že talenty nájdeme. Chalanov budeme sledovať a je úplne jedno, či bude jeho otec sústružník a mama zdravotná sestra. Deti budú mať zabezpečené, aby tu v lete hrali hokejbal a v zime hokej. Ja pevne dúfam, že tu budeme robiť výber a nie nábor“ [color=#3300ff] [size=14]Kuľha odovzdal výstroj a poprial štadiónu úspech[/size][/co­lor]

Štadión nesie názov „Poštová banka aréna“. „Dali sme dohromady silných partnerov, aby tento projekt fungoval. Vlachami nekončíme, do konca leta chceme otvoriť niečo podobné aj v Spišskej Novej Vsi a dobre rozrobenú máme aj Skalicu načrtol smelé plány P.Žifčák a vyzval topkanoniera Slovana či Popradu Martina Kuľhu, aby mladých nádejám odovzdal kompletnú hokejovú výstroj. „Je úžasné, čo partia okolo Petra Žifčáka dokázala. Som rád, že môžem byť pri tom a pevne verím, že aj tu vyrastú budúci majstri. Myšlienka je skvelá, veď veľa špičkových hráčov pochádza presne z takýchto podmienok“.

sp.vlachy žif
9
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM