JAB Rôzne

Manželstvá v Spišskej: Koľko svadieb a koľko rozvodov sa odohralo v roku 2018?

Ako sa darilo láske v Matričnom obvode Spišská Nová Ves počas uplynulého roka? Prinášame čísla, ktoré môžu zaujať mnohých...

Ilustračný obrázok k článku Manželstvá v Spišskej: Koľko svadieb a koľko rozvodov sa odohralo v roku 2018?
Zdroj: TASR

Rok 2018 sa stal pre mnohé páry zásadným. Pre jednu skupinu tým, že práve počas neho spečatili svoju lásku svadbou a pre tú druhú tým, že znamenal koniec ich spoločného života.

No a ako to vyzeralo so svadbami a rozvodmi v Matričnom obvode Spišská Nová Ves? Práve na to sme sa zamerali v nasledujúcich riadkoch. Vedzte, že spišskonovoveský matričný obvod zahŕňa okrem Spišskej aj obce Smižany, Spišské Tomášovce, Harichovce, Tepličku, Danišovce, Lieskovany, Mlynky, Hnilec a Hnilčík

V Matričnom obvode Spišská Nová Ves sa v roku 2018 uskutočnilo spolu 295 sobášov. Z toho bolo 158 cirkevných a 137 civilných,“ uviedol pre spravodajský portál Spišská 24 Pavol Biroš z Matriky a evidencie obyvateľov MsÚ v Spišskej Novej Vsi.

Počas minulého roka sa našli aj také dni, kedy sa išlo so sobášmi takpovediac vrece pretrhnúť. Ako prezradil P. Biroš, až 11 párov si povedalo svoje áno 25. augusta, všetky sobáše boli cirkevné. Deviatim párom zase učaroval 1. september.

„Civilných sobášov sme mali v uplynulom roku maximálne päť v jeden dátum. Naj dátumami, kedy sa tieto sobáše uskutočnili boli 8. september a 28. december ,“ doplnil.

Čo sa týka rozvodov, tých bolo v uplynulom roku podľa jeho slov 61. A ako sa zmenili tieto čísla oproti roku 2017? Vtedy bolo v našom matričnom obvode zaznamenaných síce viac svadieb, ale zároveň aj viac rozvodov a to konkrétne 301 svadieb a 71 rozvodov.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

V našom meste však nemáme núdzu aj o nie práve klasické sobáše. Jeden z tých výnimočných si môžete pozrieť v priloženej galérii.

OBRAZOM:  V Spišskej sa konal sobáš ako z rozprávky...
20
Galéria

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM