Rôzne

Mamička zo Spišskej si zapisuje výroky svojich detí: Úsmevné hlášky z domácnosti!

Každý rodič to určite pozná. Niet nad detskú úprimnosť. Mamička zo Spišskej si začala zapisovať hlášky svojich ratolestí a tie stoja ozaj za to:)

Ilustračný obrázok k článku Mamička zo Spišskej si zapisuje výroky svojich detí: Úsmevné hlášky z domácnosti!
Zdroj: Dnes24.sk

Rôzne hlášky, ktoré vám neraz vyčaria úsmev na tvári či zlepšia deň, zaručene patria k životu. Nedávno sme vám priniesli hlášky od našich najmenších, na ktoré si spomenuli pani učiteľky v materskej škole. Každý rodič však nám dá určite za pravdu, že s rôznymi perličkami od svojich ratolestí sa stretáva pravidelne aj doma.

Mamička Mirka zo Spišskej nie je výnimkou. Je matkou dvoch dcér a spolu so sestrou, ktorá má tiež dve malé deti, nič nenechali na náhodu. A výroky svojich detí si zapisujú. Ako Mirka prezradila, začala s tým najskôr ich mama a ony pokračujú.

„Zapisujeme si rôzne úsmevné situácie a výroky našich detí – od prvého rozbitého kolena, cez prvé skomolené slovíčka a vety. Niektoré myšlienkové pochody detí sú veľmi zábavné, niektoré až poučné, a tak všetko zapisujeme, lebo človek časom zabúda a na niektoré veci je škoda zabudnúť,“ vysvetlila s tým, že takéto zápisky spestria nejedno rodinné stretnutie.

A tu sú niektoré z úsmevných situácií, ktoré sa im už podarilo zachytiť:

  • Niet nad úprimnosť. Drhnem dlážku v polohe kľačmo. Príde Dianka a snaží sa mi vysadnúť na chrbát. Ja s mojim boľavým chrbátom jej vravím „Dianka, nieee, čo som koník?!“ a ona na to: „Nie mami, ty si krava!"

Dianka: „Čert má také veľke stočené piROHY." :)

  • Konečne som si dala taký rýchly relaxačný kúpeľ. Keď som už vychádzala z vane a voda bola vypustená, Dianka prišla do kúpelne, pozrela do vane, voda nikde, kukla na mňa a pýta sa: „Pipiua?" (vypila?)

Nikolas zbadal na škatuli od mlieka kravu a vraví mi: „Kravička nám doniesla mliečko".. A ja mu na to: „Áno, a vieš, kto nám nosí vajíčka?" Zamyslel sa a vraví mi: Ocko???

  • Prenášala som stoličku z kuchyne, a Dianka sa podujala, že mi pomôže: „Pomooč, pomoooč".. tak sme spoločnými silami stoličku preniesli po čom Didi víťazoslávne prehlásila. „Pomočila som" (pomohla som)

Dianka s Alicou sledujú na balkóne vlaky: Didi poučuje Alicu. „Alica, toto je pomalík. Ale minule šiel taký rýchlik, tak veľmi rýchlo."

  • Alica učila nášho psa „modliť sa“… Kričala „Sany, amen.. Sanyyy, amen!" . Až neskôr som zistila, že jej hádzala loptičku a namiesto slovíčka amen malo byť aport.

Dianka: „Mami, čo je to prúd?" Vysvetlila som jej , že existuje elektrický prúd (elektrika) alebo prúd vody a tak. A Dianka ďalej pokračovala: „Alebo mačka, keď je spokojná, tak prúdi." (pradie)

  • Niki: „ Mamka, penka si?" "
  • Hej Niki, pekná som" :))))
  • Niki: „Mamka. penka si?“ (asi po 50-ty raz)
  • „Niki, najkrajšia som, prečo sa vypytuješ?
  • Niki: A nie si šalená?
  • „Nie som šalená, ale keď sa ma ešte raz opýtaš, či som pekná, tak budem šalená.
  • Niki: „Mamka, nie si šalená???“

Nikiho otázky: „Mamka, prečo toľko cvičíš?" Aby som nemala veľkú dupu a brucho. Vieš? Niki: „A s hlavou čo urobíš? To ti ostane taká veľká?"

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Máte aj vy v pamäti, alebo zapísané výroky svojich detí a chcete sa s nimi podeliť s našimi čitateľmi. Napíšte nám na mailovú adresu: buvalova@global24.sk.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM