JAB Kultúra

Máme sa na čo tešiť: TOP 15 podujatí, ktoré v decembri zažijeme v Spišskej

Vianočná atmosféra bude vládnuť aj v Spišskej. V posledný mesiac tohto roku sa je veru na čo tešiť. Toto je náš výber TOP 15 decembrových akcií.

Ilustračný obrázok k článku Máme sa na čo tešiť: TOP 15 podujatí, ktoré v decembri zažijeme v Spišskej
Zdroj: Dnes24.sk

PRICHÁDZA ZIMA K NÁM

3. decembra 2016 od 13.00, sídlisko Západ, pred CVČ Adam

Hneď na začiatku mesiaca sa dočkajú naši najmenší príchodu Mikuláša. Pred centrom voľného času Adam rozsvieti vianočný stromček a donesie deťom aj nejaké sladkosti. Sviatočnú náladu budú dotvárať rôzne stánky s perníkmi či cukrovou vatou ako aj vianočné pesničky.

PRÍCHOD MIKULÁŠA

5. decembra. 2016 o 16:00, Pódium pred Redutou

Aj priamo do centra mesta zavíta Mikuláš. Pred jeho príchodom však bude ešte pre deti pripravená rozprávka v podaní Divadla zo šuplík s názvom Mikuláš a zlatá rybka. Desať minút pred 17.00 hod príde na námestie samotný Mikuláš so sprievodom a s plným vrecom sladkých darčekov.

VIANOČNÝ TRH

9. – 11.decembra 2016, Letná ulica

Stánky, rozvoniavajúce klobásky, medovina, varené víno, punč a predovšetkým vianočná atmosféra nastane aj v Spišskej Novej Vsi. Vianočné trhy v našom meste odštartujú 9. decembra.

VIANOCE S FOLKLÓROM

9. decembra. 2016 o 18:00, Dom kultúry Mier

Začiatkom decembra si prídu na svoje aj milovníci folklóru. Na každoročnej akcii organizovanej mestským kultúrnym centrom vo vianočnom programe vystúpia folklórne skupiny Krompašan z Krompách, Levočan a detský folklórny súbor Levočanik z Levoče, Čačinare a Čačina zo Spišskej Novej Vsi.

ROZPRÁVKOLAND: ŠMOLKOVIA

9. december. 2016 17:00, Športová hala

Krajina plná modrých šmolkov isto poteší najmä našich najmenších. V športovej hale si v polovici mesiaca môžete vychutnať hudobno-zábavnú šou pre celú rodinu.

VIANOČNÝ KONCERT

10. decembra. 2016 o 19:00, Kongresová sála Hotela Metropol

Blížiace sa sviatky si môžete spríjemniť aj vianočným koncertom v hoteli Metropol v podaní Mariana Čekovského. Ako hosť večera vystúpi Lukáš Adamec.

ČARO VIANOC

12. decembra. 2016 o 17:30, Koncertná sála Reduty

Vianočné zvyky, vinše, výstavky. Všetko čo je spojené s týmito sviatkami si môžete vychutnať v koncertnej sále Reduty. Na každoročné podujatie je vstupné dobrovoľné.

POĎME BRATIA DO BETLÉMA…

12. decembra.2016 o 18:0­0, Dom kultúry Mier

Niekoľko skupín na podporu dobrej veci sa predstaví aj v kine Mier. Na benefičnom koncerte vystúpia skupiny The Colt, Q plus a Country AS . Vyzbierané vstupné bude venované podpore talentov ZUŠ v Spišskej Novej Vsi.

SRDCE PRE VIANOČNÝ ZVON

14. decembra 2016 o 16:30, Dom kultúry Mier

Vianočnú akadémiu pre svojich h blízkych, ale aj širokú verejnosť pripravuje aj materská a základná škola sv. Cyrila a Metoda v Spišskej Novej Vsi. Ich vystúpenie si budete môcť pozrieť v podvečer 14.decembra .

VESELÉ VIANOCE V DUFARTE

13. – 16. decembra 2016 od 10:00 – 17:00 , Letná 49

Predaj vianočných výrobkov vyrobených klientmi zariadení sociálnych služieb. Ukážky prípravy vianočného pečiva, výstava a predaj vianočných dekorácií, ochutnávka bylinkových čajov to všetko si môžete vychutnať v predvianočnom období v Galérii netradičných umení.

ADVENTNÝ VEČERNÝ VÝSTUP DO VEŽE

14. decembra 2016 o 17:00 Veža Rím.-kat. farského kostola

Jedinečnú atmosféru nášho zimného šošovkovitého námestia a blížiacich sa Vianoc si môžete vychutnať aj z najvyššej kostolnej veže na Slovensku. Pre každého účastníka prehliadky bude pripravené aj prekvapenie.

TICHÁ NOC 2016

17. decembra. 2016 o 16:00 a 19:00, Koncertná sála Reduty

Vianočnú atmosféru nám svojimi vianočnými pesničkami navodí aj spevácky zbor zo Spišskej Novej Vsi Chorus Iglovia a ich hosť Podkarpatský mužský zbor z Rzeszowa. Koncerty týchto hudobných telies sú pripravené o 16.00 aj 19.00 hodine.

ADVENTNÝ KONCERT

18. december. 2016 o 16:00, Evanjelický kostol

O koncerty v predvianočnom období určite núdza nebude. Na svoje si prídu milovníci rôznych hudobných žánrov. Na adventnom koncerte v evanjelickom kostole sa predstaví organová koncertná virtuózka Marta Gáborová.

VIANOČNÝ KONCERT

21. decembra.2016 o 17:0­0, Koncertná sála Reduty

Tradičný koncert v podaní žiakov základnej umeleckej školy si môžete vychutnať tesne pred Vianocami. Koncert je spojený aj s prezentáciou práce žiakov výtvarného odboru.

KEĎ TÁ JASNÁ HVIEZDA

26. decembra. 2016 15:00 a 16:00, pred Radnicou

Tak ako každý rok, na druhý sviatok vianočný si obyvatelia nášho mesta môžu pozrieť priamo pred Radnicou betlehemské predstavenie v podaní Divadla teatrálnej skratky.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM