JAB Kultúra

Májové akcie v Spišskej ako na dlani: Top 10 podujatí, ktoré si určite nenechajte ujsť

Máj už klope na dvere a aj v tento mesiac je z čoho v Spišskej Novej Vsi vyberať. Pripravili sme rovnú desiatku akcií, na ktoré sa určite oplatí skočiť.

Ilustračný obrázok k článku Májové akcie v Spišskej ako na dlani: Top 10 podujatí, ktoré si určite nenechajte ujsť
Zdroj: Dnes24.sk

OTVORENIE NOVÉHO VÝBEHU PRE MEDVEDE

1.mája 2016 o 11.00, Zoologická záhrada

Slávnostné otvorenie nového výbehu pre dlhoročných obyvateľov zoologickej záhrady Maťa a Dášu bude sprevádzať bohatý kultúrny program a rôzne aktivity takmer počas celého dňa.

PRVOMÁJOVÉ POPOLUDNIE

1.mája 2016 o 15.00, Amfiteáter Madaras park

Prvomájové popoludnie môžete stráviť aj v Madaras parku kde si prídu na svoje deti aj dospelí. Pre najmenších je pripravená rozprávka v podaní Divadla na Predmestí. Nedeľné popoludnie spríjemní aj folklórny súbor Čačina.

CARMEN

6.mája 2016 o 19.00, Dom kultúry Mier

Tanečná dráma vášnivej, osudovej lásky krásnej a neskrotnej Cigánky – najznámejší príbeh lásky, ktorému nechýba romantická zápletka v podaní Cigánskych diablov. Nadčasový príbeh žiarlivosti, ktorý smeruje k tragickej smrti. Účinkujú: CIGÁNSKI DIABLI, tanečná skupina CREDANCE, sólisti baletu SND a sólisti SĽUKU

PACI PAC

13.mája 2016 o 17.00, Dom kultúry Mier

Paci Pac sa predstavia prvýkrát v Spišskej Novej Vsi so svojím hudobno-zábavným programom pre deti s pesničkami, na ktorom zaznejú všetky pesničky z ich DVD. Pesničky Ťapi ťap, Opica,

Vodník Ferko, Pec nám spadla, Vláčik a mnoho ďalších určite potešia vaše ratolesti.

METROPOLITNÝ DISCO MAJÁLES

14.mája 2016 o 20.00. hotel Metropol

V máji si prídu na svoje aj milovníci retro párty. Disco majáles s obľúbenými hitmi čias minulých i súčasných si môžete vychutnať v hoteli Metropol. Nebude chýbať ani tombola o ceny.

MEDZINÁRODNÝ DEŇ MÚZEÍ

18.mája 2016 , Radničné námestie

Počas medzinárodného dňa múzeí môžete v Spišskej Novej Vsi navštíviť najnižšie a najvyššie miesto v meste. Výstupy na kostolnú vežu či prehliadku štôlne Michal môžete absolvovať podľa časového harmonogramu približne každú hodinu.

ALENKA V KRAJINE ZÁZRAKOV

18.mája 2016 o 18.00, Zimný štadión

V máji si všetky generácie môžu v Spišskej vychutnať aj ruský cirkusový muzikál Alenka v krajine zázrakov. Predstavenie plné piesní, tancov a cirkusovej akrobacie je vhodné pre diváka od 4 rokov. Hlavnej úlohy Alenky sa zhostila naša Spišskonovoveš­ťanka – slovenská herečka Natália Puklušová.

„SLÁVNOSTÁ AKADÉMIA ZŠ KOMENSKÉHO“:´http://­spisska.dnes24­.sk/vyrocie-zs-komenskeho-v-spisskej-ziaci-a-verejnost-si-pridu-na-svoje-nebudu-chybat-ani-hokejisti-236080

25.mája 2016, Dom kultúry Mier

ZŠ Komenského oslavuje .Pri príležitosti 40.výročia sa bude konať za účastí bývalých žiakov slávnostná akadémia v kine Mier.

ZRAZ VETERÁNOV

27.mája 2016 o 13.00, pred Redutou

Milovníci starých autíčiek si prídu na svoje koncom mája. 50 najkrajších veteránov z celej Európy si budete môcť pozrieť priamo v Spišskej. Prebiehať bude aj vyhodnotenie najkrajšej posádky o cenu primátora mesta Spišská Nová Ves.

DEŇ DETÍ V ZOO

29.mája 2016 o 14.00, Zoologická záhrada

Aj mesiac máj ukončíme veľkou slávnosťou v zoologickej záhrade. Deň detí oslávime o pár dní skôr. Deti sa môžu tešiť okrem zvieratiek tešiť aj na vystúpenie žiakov Základnej umeleckej školy a na Dorotku z Fidorkova.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM