Správy

Minister zdravotníctva o situácii v okrese Spišská: Veľká časť nových prípadov je z jednej osady

38 pozitívne testovaných ľudí v okrese Spišská Nová Ves. Minister Krajčí potvrdil najhoršie obavy.

Ilustračný obrázok k článku Minister zdravotníctva o situácii v okrese Spišská: Veľká časť nových prípadov je z jednej osady
Zdroj: TASR

V Žehre sa potvrdilo komunitné šírenie nového koronavírusu. Informoval o tom minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽaNO). Premiér Igor Matovič (OĽaNO) zatiaľ nepovedal, aké opatrenia v súvislosti s pandémiou nového koronavírusu navrhuje ústredný krízový štáb. Konkrétne návrhy predstaví zrejme v piatok (17. 4.) po opätovnom stretnutí štábu.

Krajčí zdôraznil, že veľká časť nových pozitívne testovaných prípadov pochádza práve z karantenizovanej osady marginalizovanej komunity.

V tejto komunite je nekontrolovateľné šírenie vírusu, preto je karantenizovaná,“ povedal s tým, že ak sa komunitné šírenie potvrdí aj v iných oblastiach Slovenska, budú sa rovnako karantenizovať.

Matovič priblížil, že väčšina stredajšieho (15. 4.) rokovania krízového štábu sa týkala situácie v rómskych osadách. „Nenašli sme odpovede, akým spôsobom tento problém budeme riešiť. Vytvorili sme pracovné skupiny pod krízovým štábom, aby do zajtra prišli s návrhom,“ priblížil.

Potvrdenie ďalších nakazených v rómskych osadách považuje za závažné. To, či sa karanténa rozšíri aj na ďalšie osady marginalizovaných komunít, zatiaľ nepovedal.

Opatrenia a testovanie na koronavírus v rómskych osadách
23
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM