Rôzne

Lyžiarska sezóna v Nálepkove? Plánujú ju odštartovať ešte pred sviatkami

Prípravy na lyžiarsku sezónu sú v plnom prúde aj v Nálepkove. Prevažne rodinný svah plánujú otvoriť tesne pred sviatkami.

Ilustračný obrázok k článku Lyžiarska sezóna v Nálepkove? Plánujú ju odštartovať ešte pred sviatkami
Zdroj: TASR

Lyžiarsky vlek Nálepkovo – Krečno plánuje otvoriť lyžiarsku sezónu 2018/2019 v sobotu 22. decembra. Ako uviedla Janka Plencner z referátu hospodárskej prevádzky obce Nálepkovo, vlek nebýva k dispozícii pravidelne. „Cez víkend sa dá lyžovať, prípadne aj počas pracovných dní, no záujemcovia sa musia vopred nahlásiť," povedala.

Na slnečnej stráni

Podľa jej slov je svah viac-menej rodinný, využívajú ho aj okolité školy na lyžiarske výcviky. „Veľa ľudí je prekvapených, že máme technické zasnežovanie. Je tu jeden približne 750 metrov dlhý vlek. Keď nám snehové podmienky dovoľujú, máme sprístupnené dve zjazdovky, keď nie, tak len jednu,“ uviedla s tým, že lyžiari si môžu oddýchnuť a občerstviť sa v chate na svahu.

Deti sa na ňom učia lyžovať aj napriek tomu, že detský vlek nemajú. „Zjazdovka je dobre stavaná a klonená. U nás to funguje tak, že z vleku vystúpia pri treťom alebo štvrtom stĺpe,“ spresnila Plencner. „Nie je tu hlava na hlave. Zvýšený záujem evidujeme medzi sviatkami, ale každý si tu nájde svoje miestočko. Svah je na peknej slnečnej stráni. Okolité školy aj tí, ktorí už poznajú náročnosť kopca, sa k nám vracajú. Je to malý, pohodový a skôr rodinný svah. Sú ľudia, ktorým to vyhovuje," povedala.

Aj večerné lyžovanie

Návštevnosť počas lyžiarskej sezóny hodnotí v predchádzajúcich rokoch ako štandardnú. Stav svahu i počet lyžiarov možno sledovať prostredníctvom on-line video panorámy. Keďže je zjazdovka osvetlená, aj počas blížiacej sa lyžiarskej sezóny bude dostupné večerné lyžovanie. Rovako ako po iné roky, naplánované je na piatky. Podľa záujmu je však možné aj v iné dni.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Zimu a mínusové teploty majú radi aj otužilci. Tí zo Spiša sa v ľadovom Hornáde dokonca kúpali aj po tme. Ako to vyzeralo si môžete pozrieť v priloženej galérii.

Pozrite si to: Otužilci zo Spiša vyháňali zlých duchov a bosorky
10
Galéria
Zdroj: Pstruhy SR

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM