JAB Rôzne

Ľudia sa dostanú tam, kde si bežne môžu len zbožne želať: Prechod prísne chránenou časťou Raja!

Milovníci turistiky a Slovenského raja sa môžu dostať tam, kam sa bežne nedá. V rámci akcie organizovanej oblastnou organizáciou cestovného ruchu sa môžu tešiť na prechod územím v 5. stupni ochrany prírody s turistickým sprievodcom.

Ilustračný obrázok k článku Ľudia sa dostanú tam, kde si bežne môžu len zbožne želať: Prechod prísne chránenou časťou Raja!
Zdroj: Dnes24.sk

Priaznivci turistiky a Slovenského raja, ktorí sa chcú dostať do prísne chránenej časti národného parku, budú mať možnosť v sobotu 1. augusta. Ráno pre nich pripravila Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Slovenský raj v spolupráci s Klubom slovenských turistov Dobšiná a Krajskou organizáciou CR jedinečný prechod Slovenským rajom. „Tí, ktorí sa o 9.30 ráno stretnú pri vstupe do Zejmarskej rokliny – Biele Vody, sa môžu tešiť na turistický zážitok – Zejmarská roklina, Geravy, Gačovské skaly a Dedinky,“ upozornila predsedníčka predstavenstva OOCR Slovenský raj Erika Oravcová.

Peší prechod Slovenským rajom si užijú nielen nadšenci z južnej strany, ale pre tých, ktorým je dostupnejší národný park zo severnej časti, pripravila OOCR v spolupráci s Klubom slovenských turistov Spišské Tomášovce a KOCR alternatívnu trasu.

„Najbližšiu augustovú sobotu sa môžu stretnúť ráno o ôsmej hodine pred reštauráciou v Spišských Tomášovciach a vydať sa potulkami Slovenským rajom cez sedlo nad Klauzami a Predný hýľ smerom na Geravy, kde sa pripoja k skupine vyrážajúcej z Bielych Vôd,“ konkretizovala Oravcová. Odtiaľ po krátkom oddychu a občerstvení pokračujú v spoločnej trase na Gačovské skaly.

Milovníci prírody a Slovenského raja majú zabezpečený nielen bezpečný prechod územím v 5. stupni ochrany prírody s turistickým sprievodcom, ale majú postarané aj o občerstvenie a guláš. „Tešíme sa na všetkých milovníkov prírody. Národný park Slovenský raj disponuje mnohými krásami, ktoré sa dajú objavovať a spoznávať celý život a my k tomu chceme prispieť,“ uzavrela Oravcová.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM