JAB Rôzne

Ľudí na križovatke upútal zaujímavý výjav: Primátor s poslancami natieral zábradlie

Netypické štvrtkové popoludnie zažil primátor Spišskej Novej Vsi a jeho kolegovia. Obleky vymenili za pracovné oblečenie. Perá a notebooky za farby a štetce.

Ilustračný obrázok k článku Ľudí na križovatke upútal zaujímavý výjav: Primátor s poslancami natieral zábradlie
Foto: Jana Buvalová

Minulý víkend v rámci projektu Naše Mesto pomáhali dobrovoľníci upravovať Spišskú na viacerých miestach a častiach mesta. Na výber mali 17 aktivít v rôznych častiach. Na natieranie zábradlia na elektrárenskej ulici na hlavnej križovatke sa nikto neprihlásil.

Primátor mesta Spišská Nová Ves Ján Volný sa rozhodol, že to zábradlie natrie a nebol sám. O 15.00 sa stretli pri natieraní aj ďalší dobrovoľníci. Viceprimátorka Lea Grečková, prednostka Jela Bednárová, poslanci Adnan Akram, Tomáš Hamráček a Juraj Sad, vedúci oddelenia komunálneho servisu.

Pýtali sme sa ako sa cítia pri tejto pre nich netradičnej činnosti. ,,Cítim sa príjemne. Určite je to zmena prísť z kancelárie von na čerstvý vzduch. Každý by si mohol nájsť čas na takúto aktivitu. Určite v tom chceme pokračovať aj do budúcna, nie iba v rámci projektu Naše Mesto, ale počas celého roku," prezradil primátor Ján Volný.

,,Pripomína mi to detské časy, keď som chodila k starým rodičom na prázdniny. Tam som pravidelne okrem hrabania trávy, natierala plot,„ pridala sa jeho zástupkyňa Lea Grečková. A Adnan Akram si to tiež užíval. ,,Cítim sa úplne perfektne. Sústredím sa na robotu, aby to bolo precízne a teším sa kedy pôjdem na kolená.“

,,Ja len dúfam, že ma neuvidí nik známy. Aj doma mi sa mi zišlo plot natrieť, len nemám na to čas," prezradila nám prednostka Jela Bednárová. Zábradlie všetci spolu zvládli natrieť za necelú hodinku. S dobrým pocitom a prísľubom, že ho prídu ešte raz pretrieť, aby bolo dokonalé, odchádzali potom za svojimi povinnosťami.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM