Kultúra

Letohrádok Dardanely po rekonštrukcii opäť otvorí svoje brány: Môžete sa tešiť aj na koncert Dvorského

Letohrádok Dardanely v Markušovciach po rekonštrukcii opäť sprístupnia pre verejnosť. Stane sa tak už počas tohto týždňa.

Ilustračný obrázok k článku Letohrádok Dardanely po rekonštrukcii opäť otvorí svoje brány: Môžete sa tešiť aj na koncert Dvorského
Zdroj: TASR

Po dvojročnej prestávke opäť sprístupnia verejnosti Letohrádok Dardanely v obci Markušovce. Letohrádok bude pre návštevníkov prístupný od piatka 13. mája. Kaštieľ v Markušovciach ponúka expozíciu historického nábytku doplnenú o výstavu historických klávesových nástrojov. „Múzeum v priebehu roka predstaví výstavy s názvom Letohrádok Dardanely v čase a výstavu Štefan Máriássy a jeho doba,“ informovala kultúrna referentka múzea Eva Čarnogurská.

V sobotu 14. mája po dvojročnej prestávke odznie v letohrádku koncert Jaroslava Dvorského a jeho hostí. „Výročie Múzea Spiša sa počas tohto roka nesie v znamení veľkých udalostí, ktoré nielen novou infraštruktúrou, ale aj kvalitou kultúrnych služieb poskytovaných návštevníkom zaradia múzeum na vyššiu úroveň,“ uviedla Čarnogurská. V auguste bude v Spišskej Novej Vsi sprístupnený aj rekonštruovaný objekt Provinčného domu, sídlo Múzea Spiša.

Podľa Čarnogurskej ide nielen o jedinečnú architektonickú pamiatku na Spiši, ale aj o dôstojný kultúrny stánok. Na návštevníkov čakajú moderné priestory, expozície a zaujímavé výstavy. „V roku 2016 pripravilo múzeum pre verejnosť množstvo podujatí. Medzi najúspešnejšie projekty patria rozhovory so zaujímavými hosťami s názvom Dvorné dialógy, zážitkové podujatie Rozprávka v múzeu, či koncerty vážnej hudby,“ dodala referentka kultúry.

Foto: archívne

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM