Miroslav Pomajdík Správy

Kúpalisko v Spišskej už otvárajú: Pozrite si prehľadný cenník na túto sezónu

Pre chladné a upršané počasie bolo otázne aj otvorenie letného kúpaliska, to sa však umúdrilo a teploty sa začínajú šplhať na veľmi príjemné hodnoty a tak už nič nestojí v ceste zahájeniu novej kúpaliskovej sezóny už túto sobotu aj v Spišskej.

Ilustračný obrázok k článku Kúpalisko v Spišskej už otvárajú: Pozrite si prehľadný cenník na túto sezónu
Zdroj: Dnes24.sk

Ako nás informoval riaditeľ STEZ Spišská Nová Ves Ján Magdoško, otvorenie kúpaliská vždy závisí od daného počasia v oblasti. Na zajtra hlásia meteorológovia pre naše mesto príjemných 24 stupňov Celzia, čo je ideálna teplota na radovánky vo vode.

Kúpalisko prešlo aj určitými stavebnými úpravami. „Zrekonštruované bolo prívodné potrubie a rozvody dvoch neplaveckých bazénov. Tieto práce vyšli na 30 000 eur," informoval Ján Magdoško. Nemusíte sa obávať ani zvýšeného vstupného. To bude na rovnakej úrovni, ako v roku 2012.

Počas roku 2012 prevládalo veľmi priaznivé a teplé počasie, ktoré praje podobným strediskám, ako sú letné kúpaliská, no to nemusí byť vždy pravda. „V roku 2012 aj napriek celkom priaznivému počasiu sme zaznamenali návštevnosť okolo 66 000 ľudí, čo bolo oproti roku 2011 skoro o 10 000 menej,“ informoval riaditeľ Magdoško.

V roku 2012 zarobilo letné kúpalisko 132 000 eur. Mesiace jún a júl boli však pri porovnaní nákladov a príjmov pre kúpalisko stratovými. „Spokojnosť sme mohli vysloviť len v mesiaci august, kde sme dosiahli zisk,“ doplnil Ján Magdoško. V tomto roku sa chystá niekoľko noviniek, ktoré by mali prilákať aj viacej návštevníkov. „V novej sezóne chceme poskytnúť návštevníkom animačné služby a to napr. aquazumba, hry pre deti, klubové tance, mini diskotéku pre deti, vodný futbal a pod," uzatvára Ján Magdoško.

Letné kúpalisko- miesto pre oddych

Letné kúpalisko je súčasťou krytej plavárne s možnosťou využívania sauny. Areál letného kúpaliska tvorí 50 metrový bazén s hĺbkou vody 180 cm, ktorý je prístupný širokej verejnosti v letných obdobiach a tri malé bazény s teplotou vody 27 °C.

V areály kúpaliska návštevník nájde i miesta na rekreáciu v podobe plážového ihriska, ako aj množstvo bufetov a reštauráciu ktorá je súčasťou hotelu Preveza.

Vstupné:

DOSPELÍ: 2,50 eur
DOSPELÍ 1 HOD. PRED UKONČENÍM PREVÁDZKY: 2,10 eur
DETI OD 3 DO 15 ROKOV, OSOBY STARŠIE AKO 62 ROKOV, DRŽITELIA ZŤP-S: 1,80 eur
DETI OD 3 DO 15 ROKOV, OSOBY STARŠIE AKO 62 ROKOV, DRŽITELIA ZŤP-S, 1 HOD. PRED UKONČENÍM PREVÁDZKY: 1,60 eur

PRENÁJOM BAZÉNA 1 HOD.: 60 eur
ZĽAVNENÉ VSTUPNÉ 10 VSTUPOV: 22,50 eur
PLAVECKÝ VÝCVIK ŠKOLY 1 VYUČOVACIA HODINA: 17 eur
PLAVECKÝ VÝCVIK ŠKOLY 1 DEŇ – 4 VYUČOVACIE HODINY: 68 eur

LEŽADLO – PRENÁJOM NA CELÝ DEŇ: 1,50 eur /ZÁLOHA: 5 eur
SLNEČNÍK – PRENÁJOM CELÝ DEŇ: 1,50 eur /ZÁLOHA: 5 eur
PLÁŽOVÉ IHRISKO – VOLEJBAL: 2 eurá /HOD.
BASKETBALOVÉ IHRISKO: 2 eurá /HOD.

Foto: STEZ Spišská Nová Ves

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM