Rôzne

Lákavý suvenír: Aj Spišská bude mať svoju nulovú eurobankovku

Ak túžite mať bankovku s vyobrazením dominánt nášho mesta, máme pre vás dobrú správu. Nulová eurobankovka sa začne predávať už o pár dní.

Ilustračný obrázok k článku Lákavý suvenír: Aj Spišská bude mať svoju nulovú eurobankovku
Zdroj: Mesto SNV

Ak túžite mať bankovku s vyobrazením významných pamiatok nášho mesta, zaiste vás poteší informácia, že nulovú eurobankovku bude mať aj Spišská Nová Ves.

Ide o suvenír chránený patentom a ochrannou známkou. Cieľom ich vydávania je podpora a propagácia turizmu v rámci Európy, zvyšovanie povedomia verejnosti v rámci jednotlivých krajín Európy o najzaujímavejších kultúrnych pamiatkach, turistických lokalitách, podujatiach a známych osobnostiach.

Ako informovali kompetentní, na bankovke vydanej v spolupráci s naším mestom a Správou telovýchovných zariadení je zobrazené Miesto prianí, ktoré je zároveň pamätníkom Pocta Majstrovi Konrádovi. V pozadí je radnica a na pravej strane dopĺňa motív Rímskokatolícky farský kostol Nanebovzatia Panny Márie.

Bankovka vyjde v náklade 10 000 kusov a cena za jednu je 3 eurá. Podľa slov kompetentných, do čísla bankovky 000100 je možné zakúpiť na osobu maximálne 2 ks bankoviek. Do čísla bankovky od 000101 – do 005000 je možné zakúpiť na osobu maximálne 5 ks bankoviek.

„Pri záujme o väčší počet bankoviek je predaj od čísla 005001 limitovaný maximálne 20 ks bankoviek na osobu. Bankovky sú vydávané zaradom a nie je možné si ich zarezervovať ,“ upozorňujú kompetentní s tým, že predaj bankoviek začína 27. júla 2019 o 8:00 v Turistickom informačnom centre.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Začiatok letných prázdnin odštartoval v Spišskej zaujímavým festivalom. Zábery z neho nájdete v priloženej galérii.

Naše mesto zažilo 3. ročník festivalu Živé sochy: Pozrite si to na FOTKÁCH
46
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM