Kultúra

Lákadlo v Krompachoch: Centrum mesta zaplnia stánky v rámci tradičného jarmoku

Návštevníci osláv Dní mesta Krompachy, spojených s tradičným jarmokom, sa aj tento rok môžu tešiť na trhy, kultúru či sprievodné podujatia.

Ilustračný obrázok k článku Lákadlo v Krompachoch: Centrum mesta zaplnia stánky v rámci tradičného jarmoku
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Štvordňová slávnosť sa začína vo štvrtok a potrvá do nedele 22. septembra. Ako informovala Lucia Saloková z tamojšieho mestského úradu pripravené sú stánky s rozličným sortimentom, typickými jarmočnými pochúťkami a remeselnými výrobkami.      

„Športoví nadšenci si môžu zmerať sily v jarmočnom stolnotenisovom turnaji alebo v tenisovom turnaji. Vo štvrtok o 15. hodine sa okrem toho v obradnej sieni mestského úradu uskutoční slávnostné zasadanie mestského zastupiteľstva, kde budú ocenené osobnosti kultúrneho, športového a spoločenského života,“ priblížila Saloková.

Súčasťou Krompašského jarmoku je aj bohatý kultúrny program. Návštevníkom sa predstavia nielen domáci Krompašania, ale aj ľudová hudba Kufer. Piatkový slávnostný program otvorí tanečná umelecká skupina Čarovné ostrohy. „Súčasťou programu bude aj vystúpenie Folklórneho súboru Szczebricko Czelodka z poľského mesta Gaszowice, Malej slováckej dychovej hudby Sadovanka z Českej republiky, citarovej skupiny Szőlőfürt a ženského speváckeho zboru Borcsák z Malého Horeša,“ vymenovala Saloková.

Zároveň dodala, že divákov poteší aj mužský spevácky súbor Rusínske holosy. Piatkový program zavŕši koncert skupín Komajota a Metalinda. V piatok o 17. hodine okrem toho odhalia pamätník holokaustu, ktorý sa nachádza na sídlisku Juh medzi ulicami Mlynská a Slovinská.

Sobotný program otvorí Kúzelník Wolf s programom Sranda banda show, v ktorom si prídu na svoje najmenší návštevníci 28. Krompašského jarmoku. Do Krompách zavíta aj zábavná skupina Mloci, známa svojimi bláznivými kostýmami a piesňami v šarištine, country tanečné zoskupenie Márgit, rocková skupina Harvy či reggae kapela Akustika.

„Čerešničkou na torte bude sobotné vystúpenie populárneho muzikanta, speváka a komika Mariána Čekovského, ktorý vystúpi v dome kultúry so svojou partiou hudobníkov,“ upozornila Saloková. Dni mesta vyvrcholia nedeľnou odpustovou slávnostnou svätou omšou v rímskokatolíckom Kostole sv. Jána apoštola evanjelistu.

Videli ste? V Levoči vytvorili tri slovenské rekordy. Kliknite na fotogalériu.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

V Levoči sa podarilo vytvoriť slovenské rekordy: Boli sme pri tom
24
Galéria

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM