JAB Kultúra

Lákadlá na najbližšie dni v Spišskej: Aj TOTO môžu ľudia zažiť...

Viete o nich? Naša redakcia vybrala viacero lákavých podujatí, ktoré tento týždeň môžete zažiť v Spišskej. Tu sú...

Ilustračný obrázok k článku Lákadlá na najbližšie dni v Spišskej: Aj TOTO môžu ľudia zažiť...
Zdroj: Dnes24.sk

Filmový klub / Mama Brasil

4. septembra 2018 o 19:00, kino Mier

Irenin svet, to sú jej štyria synovia, manžel rojko, nešťastne vydatá sestra, rozpadajúci sa domček na predmestí Ria de Janeiro, neustály ruch, radosť, pusinky, objímanie, slzy, more a starosť, aby všetci boli najedení, umytí, šťastní a milovaní…. Najobyčajnejší príbeh o rodičoch a deťoch od brazílskeho režiséra Gustava Pizzia v hlavnej úlohe s okúzľujúcou Karim Teles, dojíma, zabáva, zahrieva a sľubuje, že život má veľa farieb a nových začiatkov.

Ghost / Prízrak

5. septembra 2018 o 19:00, Spišské divadlo

Vynikajúce moderné tanečné divadlo na doskách Spišského divadla. Intímna životná skúsenosť choreografa s blízkym priateľom, človekom viacerých tvárí, ktorý bol vždy centrom diania a plný chute realizovať obrovské množstvo nápadov; pretavená do fyzicky náročného a atraktívneho tanečného prejavu. Každého z nás prenasleduje nejaký prízrak. Niektoré prízraky nás samé navštevujú v noci, iné zas márne hľadáme celý život. Ich neviditeľná prítomnosť nás vedie k reálnej vízii a k úprimnému hľadaniu našej túžby.

Whitney

5. septembra 2018 o 19:00, kino Mier

Najpredávanejšia, najúspešnejšia či najoceňovanejšia – každý prívlastok sa k famóznej Whitney Houston stopercentne hodí. Každý veľký úspech je však vykúpený a nájsť pravdu nie je vždy jednoduché – dokument od oscarového režiséra Kevina Macdonalda sa ale do tohto boja aj napriek tomu púšťa a nezabudnuteľnou formou približuje božskú Whitney tak, ako ju ešte nepoznáme. Ide totiž o oficiálny dokument požehnaný matkou Whitney a jej najbližšou rodinou.

Cena Spiša

8. septembra 2018 o 10:00, Jazdecký areál pri Ferčekovciach

Jazdecký klub Slávia Spišská Nová Ves pripravil opäť po roku pravidelné podujatie. Všetci nadšenci jazdeckého športu môžu prísť v druhú septembrovú sobotu do jazdeckého areálu pri Ferčekovciach (Kamenný obrázok) na jazdecké preteky o pohár primátora mesta „Cena Spiša“.

Dni cyklistiky na Spiši

8. a 9. septembra 2018

Víkend sa bude niesť v športovom duchu. Na svoje si prídu milovníci cyklistiky. V sobotu je pripravená časovka do vrchu na úseku štátnej cesty Novoveská Huta – Grajnár – Hnilčík. V nedeľu si sily môžete zmerať na mestskom okruhu na Radničnom námestí.

Radošinské naivné divadlo: Jánošík

9. septembra 2018 o 16:00 a 19:00, Dom kultúry Mier

Javiskové uvedenie legendárneho titulu Jááánošííík divákom predstaví nielen vtipné scénky, piesne a glosy o potrebnosti či skôr nepotrebnosti národných a náhodných hrdinov, ale prichádza s malým zamyslením o nevyhnutnosti a potrebnosti nadhľadu a humoru v našom živote. V hre účinkuje aj SĽUK Bratislava.

Tri poviedky / koncert Klezmer Trio

9. septembra 2018 od 17:00, Divadlo Kontra

Zaujímavé predstavenie si budete môcť vychutnať aj v nedeľu v divadle Kontra. Herec Witold Dabrowski a KLEZMER TRIO bez pomoci scény a rekvizít vytvoria smutnosmiešny – dnes už neexistujúci – svet malých židovských mestečiek. Po predstavení koncert Klezmer bandu, ktorý spája stredoeurópsku židovskú hudbu so slovanským folklórom z Poľska, Ukrajiny a Balkánu.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM