Rôzne

Ľady sa pohli: Vieme, kedy otvoria na sídlisku Západ prvý supermarket!

Projekt schválený pred niekoľkými mesiacmi začína dostávať reálne kontúry. Obyvatelia sídliska sa môžu tešiť na svoj prvý supermarket, ktorý vyrastie čoskoro.

Ilustračný obrázok k článku Ľady sa pohli: Vieme, kedy otvoria na sídlisku Západ prvý supermarket!
Zdroj: Dnes24.sk

Začiatok roka 2016 sa niesol v znamení zmien aj čo sa týka sídliska Západ v Spišskej Novej Vsi. Už vtedy sme vás informovali o plánoch kompetentných, ktorých cieľom bolo vybudovať nové parkovisko, opraviť chodníky či dať zelenú investorovi, ktorý chce na sídlisku vybudovať prvý supermarket.

Čítajte tiež: Vodiči sa na sídlisku Západ potešia: Pribudnú desiatky nových parkovacích miest!

Vybudovanie supermarketu v marci podporili aj poslanci, ktorí na mestskom zastupiteľstve odsúhlasili predaj pozemkov spoločnosti Lidl Slovenská republika. Doteraz sa však nič nedialo. Až teraz sa začalo s prvými prácami. Ako nám potvrdil tlačový hovorca spoločnosti Lidl Tomáš Bezák – Novovešťania sa dočkajú nového supermarketu už o pár mesiacov. „O presnom dátume je ešte predčasne hovoriť, ale počíta sa s otvorením prevádzky niekedy začiatkom roka 2017,“ doplnil.

Čítajte tiež: Prvá legálna celoročná grafity stena otvorená: Zúčastnilo sa jej viac ako 30 writerov

Tento zámer od začiatku podporuje aj mestský poslanec a predseda mestského výboru sídliska Západ Adnan Akram. „Od kedy prišla správa, že sa plánuje moderné obchodné stredisko na sídlisku, počul som od mnohých občanov nadšené reakcie a dovolím si povedať, že drvivá väčšina privíta príchod investora, ktorý nielen vytvorí 20 nových pracovných miest a ponúkne občanom nákup na vyššej úrovni, ale aj prispeje k rozvoju územia, či je to infraštruktúrne vylepšenie či nútené investície, v prospech občanov,“ vyjadril sa Akram.

Ako bude nový supermarket vyzerať si môžete pozrieť v našej galérii.

GALÉRIA: Vizualizácie plánovaného supermarketu na sídlisku Západ
5
Galéria
Zdroj: Mesto SNV
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM