Miroslav Pomajdík Iné športy

Kuriozita v meste: Dva turnaje v jednom čase, hráčky odskakovali z jedného do druhého

Cez víkend si svoje sily zmeralo na volejbalovom turnaji junioriek-kadetiek šesť družstiev zo Slovenska. Spolu deväť zaujímavých zápasov odohrali dievčatá v hale Obchodnej akadémie. Domáce Spišiačky nastúpili na turnaj s dvoma družstvami, ktoré sa umiestnili na 2. a 6. mieste.

Ilustračný obrázok k článku Kuriozita v meste: Dva turnaje v jednom čase, hráčky odskakovali z jedného do druhého
Zdroj: Dnes24.sk

Ako nás informoval funkcionár volejbalového klubu Spišská Nová Ves Igor Murko, určitou pikantnosťou bola i skutočnosť, že spišskonovoveské hráčky, ktoré hrajú za ženy, si podľa potreby a možnosti rozlosovania „odskočili“ vedľa do haly na obchodnej akadémii, kde si zahrali za juniorky. Počas uplynulého víkend sa totiž v Spišskej konal súbežne aj turnaj žien „O pohár primátora Spišskej Novej Vsi“, o ktorého priebehu sme vás už informovali TU.

Na turnaji sa tak predstavili spišskonovoveské juniorky a kadetky. Ich hru komentuje tréner Zdenek Hauer takto: „Je veľmi dobré, že majú dievčatá možnosť preveriť si svoje schopnosti a sily pred začiatkom ligy. Kombinácia oboch turnajov, teda ženského a juniorského je náročnejšia na organizáciu, ale stojí to za to, lebo sa dalo kvalitne zahrať. Naše kadetky hrali za družstvo VK SNV „B“ a bolo vidno ich mladosť a nezohratosť, ale o tom to je. Jednoznačne majú budúcnosť a potešiteľné je, že chcú hrať volejbal, takže tu o umiestnenie ani tak nešlo."

Na budúci víkend čaká kadetky turnaj v Leviciach: „Trocha ináč je to u junioriek, pretože tam máme skúsenejšie hráčky a aj hráčky, ktoré hrajú extraligu. Veľmi zaujímavý bol preto finálový zápas, v ktorom sme nakoniec podľahli nášmu tradičnému rivalovi Liptovskému Hrádku. Je to však turnaj a ako som spomínal, sú to cenné skúsenosti pre ligu. Teraz ideme na víkend 21.9.-22.9.2013 na kadetský turnaj do Levíc, kam sa tešíme na ďalšiu hru a spoločné zážitky,“ uzavrel Zdenek Hauer.

Výsledky turnaja:

Sobota 14.9.2013

VK SNV „B“– L. Hrádok „A“ 0:2
TU Košice – L. Hrádok „B“ 2:1
Žilina – VK SNV „B“ 2:1
TU Košice – VK SNV „A“ 0:2
L. Hrádok „A“ – Žilina 2:0
VK SNV „A“– L. Hrádok „B“ 2:0

O 5. miesto

VK SNV „B“ – L. Hrádok „B“ 0:2

O 3. miesto

Žilina – Košice 0:2

Finále o 1. miesto

L. Hrádok „A“ – VK SNV „A“ 2:0

Spišskonovoveské juniorky pre sezónu 2013/2014:
Stoja z ľava: Ľudovít Švihla (AC), Lucia Zeleňáková (8), Kamila Zaťková (11), Veronika Nováková (17), Bibiána Urbanová (10), Katrin Nikoleta da Cruz (9), Sofia Mitterová (3). Zuzana Polomská (1)
Sedia z ľava: Ivana Morihladková (6), Adriana Dulíková (5), Nikola Mulíková (2) Natália Bodáková (4), Barbora Majerčáková (7), Petra Želonková (4), Vladimíra Vikartovská (12), Zdenek Hauer (C)

Foto: Miloš Fiľa

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM