JAB Kultúra

Ktoré z nich oslovia práve vás? Vybrali sme TOP 10 marcových podujatí v Spišskej

Čo nás čaká v Spišskej Novej Vsi počas tretieho mesiaca v roku? Napríklad aj takéto atraktívne podujatia, o ktorých sa podľa nás rozhodne oplatí vedieť.

Ilustračný obrázok k článku Ktoré z nich oslovia práve vás? Vybrali sme TOP 10 marcových podujatí v Spišskej
Zdroj: Dnes24.sk

Jarný ZOO krúžok

2. marca 2018 o 9:00, pavilón Aquaterra

Začiatok mesiaca a koniec jarných prázdnin budú môcť stráviť najmenší aj v zoologickej záhrade. Práve tam bude prebiehať v piatok doobeda jarný krúžok tentokrát zameraný na naše lesy. Krúžok bude spojený s tvorivou dielňou a deti môžete prihlásiť prostredníctvom ma­ilu.

13. Ples CVČ a MKC

2. marca 2018 o 16:30, koncertná sála Reduty

Veľa zábavy, tanec, hudba, spev aj súťaž masiek. V marci už tradične sa bude konať detský ples. Jeho 13. ročník sa uskutoční v koncertnej sále Reduty. Pre deti je okrem iného aj pripravený zábavno-rozprávkový program Z rozprávky do rozprávky a nebude chýbať ani tombola.

Až tri v taňcu na vedermaňcu

2. marca 2018 o 19:00, Spišské divadlo

V minulosti, no i v súčasnosti, v každej dedine boli a sú muži, ktorým máloktorá dievka – a veru aj nejedna žena – dokázala odolať. A najhoršie, čo sa takému mladému playboyovi môže stať je, že sa zaľúbi… Autor zasadil svoj komediálny príbeh – Až tri v taňcu na Vidermaňcu – do spišskej dediny tridsiatych rokov dvadsiateho storočia, v ktorom chce búrať mýtus o „čistej dedine“ a „skazenom meste.“ Ľúbostný trojuholník zo Sepešoviec poprepletaný humornými dialógmi v spišskom nárečí je pripravený na piatok večer.

Vínohľady

3. marca 2018 o 17:00, čajovňa Alchýmka

Prvú marcovú sobotu si môžete spríjemniť autorským čítaním básní a textov od troch mladých spisovateľov. Terézia Janikovská, Maroš Mariančík a Dominik Bačkay vás vtiahnu do sveta pera, myšlienok a pocitov, ktorý vo vás zanechá emocionálnu stopu. Počas tohto podujatia vám predstavia ich prvú básnickú zbierku “Poľné kvety” o mladosti, láske a kráse každodenného života. Akciu bude otvárať a zatvárať nádherný spev Veroniky Kacvinskej a večerom vás bude sprevádzať Simona Hovančíková.

La Gioia & Band

8. marca 2018 o 18:00, Dom kultúry

Začiatkom mesiaca si budeme môcť vychutnať v Dome kultúry na sídlisku Mier koncert známeho hudobného zoskupenia La Gioia. Najkrajšie rockové balady svetovej a domácej produkcie budú určené aj pre všetky dámy k medzinárodnému dňu žien.

O kačičke

11. marca 2018 o 16:00, podkrovie Domu Matice slovenskej

Čierňava Húľava zoberie mamičke kačičke kačiatka, aby jej zbierali po oblohe čierne mračná. Je ochotná vrátiť ich, iba ak mamička kačička nájde stratené ročné obdobia. Environmentálna hodina tvorivej dramatiky pre najmenších je zameraná na ročné obdobia. Deti sú aktívne vtiahnuté do deja príbehu cez rôzne prvky tvorivej dramatiky – artikulačné, rytmické, motorické, pohybové cvičenia, prvky zo slovesnosti, matematiky, cvičenia na predstavivosť a ďalšie. Po predstavení je pripravený aj animačný program.

Veľka noc prichodzi…

19. marca 2018 o 17.30, koncertná sieň Reduty

Pravidelne pred Veľkou nocou je pripravený v Redute program pre všetky vekové generácie. Tance, vinše, piesne, zvyky, obyčaje či jarné hry predvedú žiaci aj dospelí. Základné organizácie Únie žien Slovenska sa budú prezentovať výstavkami, ktoré predstavujú tradície regiónu Spiš. Návštevníci tohto podujatia budú môcť obdivovať slávnostné veľkonočné stoly a zároveň ochutnať veľkonočné dobroty.

Súťaž v účesovej tvorbe

23. marca 2018 o 10:00, Reduta

Stredná odborná škola Vás pozýva na 23. ročník súťaže v účesovej tvorbe a dekoratívnej kozmetike. Súťaž žiakov učebného odboru kaderník a študijného odboru kozmetik.

Tárajko a popletajka

25. marca 2018 o 16.00 , Dom kultúry Mier

Premiéra novej divadelnej show pre celú rodinu bude pripravená koncom mesiaca. V predstavení plnom napätia, zábavných situácií, pesničiek a tancov, spoznajú detičky nových kamarátov, ktorí ich budú sprevádzať na ceste za pokladom. Súčasťou predstavenia budú aj rozprávkové postavičky v nadrozmernej veľkosti.

Norway.today

28. marca 2018 o 19:00, Spišské divadlo

Koncom mesiaca si budeme môcť vychutnať premiéru milostného romantického príbehu dvoch mladých ľudí, ktorí nakoniec nájdu stratený zmysel života. Divadelná hra norway.today, ktorú napísal švajčiarsky dramatik s českými koreňmi bola v rokoch 2003 a 2004 najviac inscenovanou hrou na nemeckých divadelných scénach. Bola preložená do vyše dvadsiatich jazykov a hraná v divadlách po celom svete. Je inšpirovaná skutočnou udalosťou.

Foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM