JAB Kultúra

Kto by sa netešil: Predĺžený víkend je tu, čo zaujímavé sa chystá v Spišskej a okolí?

Dočkali sme sa ďalšieho predĺženého víkendu. Doprajte si preto oddych a vyrazte na zaujímavé akcie v Spišskej či v okolí. Ktoré radíme zažiť?

Ilustračný obrázok k článku Kto by sa netešil: Predĺžený víkend je tu, čo zaujímavé sa chystá v Spišskej a okolí?
Zdroj: Dnes24.sk

Výstava králikov, holubov a hydiny

15. – 17. septembra, Spišský Hrušov

Počas celého predĺženého víkendu je v Spišskom Hrušove pripravená výstava králikov, holubov a hydiny, ktorá sa bude konať pri kaštieli. Pre verejnosť bude v piatok výstava otvorená od 15:00 do 18:00 hodiny. V sobotu od 9:00 do 18:00 hod a v nedeľu od 9:00 do 14:00 hod. Vstupné je dobrovoľné.

Železničiar

15. septembra 2017 o 15:00, pódium pred Redutou

Počas predĺženého víkendu bude veselo aj priamo v centre Spišskej Novej Vsi. Na pódiu pred Redutou si budete môcť vypočuť koncert dychovej hudby – Železničiar, ktorý oslavujú 95. výročie od ich založenia.

Emoji Film

15. septembra 2017 o 17:00, kino Mier

Mesto Textopolis sa nachádza v četovacej aplikácii a obývajú ho Smajlíci. Ich životný cieľ je jednoduchý – chcú byť vyvolení a použití majiteľom telefónu pri ďalšej konverzácii. Energický Gene sa však od ostatných Smajlíkov líši. Narodil sa s množstvom emócií, čo mu komplikuje život. Rozhodne sa preto stať sa normálnym a s pomocou svojho najlepšieho priateľa Hi-5 a známej hackerky Jailbreak sa vydáva na cestu ostatnými aplikáciami v telefóne, aby objavil kód, ktorý by ho opravil.

Richard after Richard

15. septembra 2017 o 19:00, Divadlo Kontra

Richard after Richard začína, keď sa Shakespearov Richard III. blíži k svojmu záveru. Diváci sa sami môžu rozhodnúť, kedy a za akých okolností sa dej odohráva. Divadelnú hru si môžete vychutnať v piatok večer v podaní slávnej ukrajinskej herečky, držiteľky svetových ocenení, ktorá príde po prvýkrát na Slovensko.

Pozitif dej 5

16. septembra 2017 od 10:00 , skatepark

Chaloši zos Spišskej už na tento víkend naplánovali piate pokračovanie podujatia s názvom Pozitif dej. V skateparku si budete môcť počas celého dňa pozrieť rôzne výstavy, koncerty, videá, filmy, diskusie, workshopy a samozrejme nebudú chýbať ani skejťáci. Pripravené sú aj rôzne súťaže či výmenný obchod. Postarané bude aj o hladošov.

Ktorý je ten pravý

17. septembra 2017 od 19:00, kino Mier

Po rozchode s manželom chce Alice začať odznova a podarí sa jej to naozaj na jednotku. Vďaka neviazanej narodeninovej oslave sa jej život obráti naruby a skončí sa to až vo chvíli, kedy má zrazu doma svoje dve deti, mladého milenca, jeho dvoch kamarátov a bývalého manžela. Romantickú komédiu si môžete vychutnať v sobotu večer v kine Mier.

Tri prasiatka a vlk

17. septembra 2017 o 16:00, Spišské divadlo

Nedeľa bude patriť opäť po letnej prestávke v Spišskom divadle tým najmenším. Ako prvá to bude klasická ľudová rozprávka no trochu inak. Krochkajúca rozprávka o troch ružových pupkáčoch – Ňafovi, Nifkovi a Ňufke, ktorí na vlastnej prasiatkovskej koži pocítia, že postaviť si domček je oveľa dôležitejšie, ako napchávať sa žaluďmi a leňošiť. Taktiež im ich kvíkajúce srdiečko našepká, ako zvíťaziť nad pažravým Vĺčkom – Tĺčkom. A prekvapenie na záver – príde i Zajko!

Malý Yeti

17. septembra 2017 od 17:00, kino Mier

Teenager Adam nemá veľa kamarátov a väčšinu svojho času trávi pátraním po svojom otcovi, ktorý sa stratil za záhadných okolností. Na svoje obrovské prekvapenie zistí, že ním nie je nikto iný, ako legendárny Yeti! Celé roky sa ukýval v hlbokom lese, aby uchránil seba a svoju rodinu pred ľuďmi, ktorí ho chceli využiť na vedecké pokusy kvôli jeho špeciálnej DNA.

Literasa

17. septembra 2017 od 18:00, kaviareň Elara

Na literárno-hudobné podujatie sa môžete tešiť v nedeľu podvečer. Tentokrát svoju najnovšiu knihu s názvom Nakladanie svetla do octu predstaví Ján Petrík. Vypočuť si budete môcť aj prednes básne Tomáša Repčiaka v podaní Júli Čurillovej a hudobným hosťom večera bude gitarista Janko Marton.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM