Tlačové správy

Kryoterapia v Interklinik Poprad. Zaži to tiež! Terapia chladom a jej účinky

Terapia chladom alebo mrazom je známa tisícročia a nejde o úplne novú myšlienku. Dnes však vyzerá podstatne inak ako kedysi.

Ilustračný obrázok k článku Kryoterapia v Interklinik Poprad. Zaži to tiež! Terapia chladom a jej účinky
Zdroj: Aquacity Poprad

ČO JE KRYOTERAPIA?

Terapia chladom alebo mrazom je známa tisícročia a nejde o úplne novú myšlienku. Dnes však vyzerá podstatne inak ako kedysi. Nie je to už prikladanie ba­líčkov ľadu na bolestivé miesto, ale rovno vstup do kryokomory, kde je teplota nižšia ako -120°C. Kryoterapia zlepšuje nielen duševné, fyzické zdravie ale skrášľuje a omladzuje a dokonca predlžuje život. Celotelová i lokálna kryoterapia si našla svoje uplatnenie nielen pri rehabilitáciách, zmierňovaní či odstraňovaní následkov chorôb, ale v súčasnosti je vyhľadávaná aj aktívnymi športovcami a ľuďmi, ktorí udržiavajú svoju kondíciu a zdravie.

PROCES KRYOTERAPIE

Stimuluje receptory reagujúce iba na chlad. Počas procedúry, tak telesná teplota klesne len o 0,5 °C a teplota pokožky max. o 3 °C. Pôsobenie extrémneho chladu na receptory vyvoláva proces, ktorý pozitívne ovplyvňuje nervové zakončenia a vyvolá v tele reakciu, produkciu hormónov, zvyšuje látkovú výmenu a znižuje pocit bolesti. 

Následkom vystavenia sa extrémnemu chladu aktivujú sa hormóny a uvoľňujú sa telu vlastné kortikoidy v množstve potrebnom na elimináciu zápalových procesov, inhibítory bolesti, „endorfíny- hormón šťastia“, adrenalín, testosterón a rad ďalších, telu prospešných látok.

PRIEBEH KRYOTERAPIE

Po príchode do kryocentra dostanú hostia suché bavlnené tričko, krátke nohavice, čelenku, rukavice, ponožky, dreváky a masku na nos a ústa. Časti kože musia byť kvôli spomenutej stimulácii receptorov odkryté. Pred­prípravou je vstup do adaptačnej komory, s teplotou –60°C s dĺžkou približne 30 sekúnd. Nasleduje vstup cez vnútorné prechodové dvere do hlavnej kryokomory, kde teplota dosahuje –120°C a kde sú klienti po celý čas v pohybe, bez kontaktu s pokožkou. Po dvoch, maximálne troch minútach sa vychádza von cez adaptačnú komoru, aby sa organizmus prispôsobil zmene teploty. Po opustení kryokomory sa klienti 20 minút venujú intenzívnemu cvičeniu.

KOZMETICKÉ ÚČINKY

Každá žena vyskúšala už mnoho skrášľovacích procedúr. Laboratórne testy a skúsenosti evidentne preukázali aj kozmetické účinky pôsobenia chladu, ktoré ženy vyhľadávajú. Pobyt v kryokomore preukázateľne vypína pokožku, omladzuje, osviežuje a vplyvom hormónu endorfínu, ktorý je pri terapii produkovaný, aj zlepšuje náladu. Kryoterapia pôsobením chladu na vrstvy kože a následným prekrvením (vytlačením) tuku z buniek pomáha odstraňovať celulitídu, posilňuje odolnosť a kvalitu pokožky celého tela. Kryoterapia aktívne napomáha pri chudnutí a znižovaní hmotnosti a takisto pri ťažkostiach v menopauze.

Pri zvýšenom prekrvení obličiek dochádza k efektívnejšej filtrácii, tým aj k vylučovaniu metabolitov ľudského organizmu, vylučovaných obličkami a tým k celkovej detoxikácii organizmu.

PREBUDENIE TELA S KRYOTERAPIOU:

• Významne prispieva k prekonaniu chronickej a „jarnej“ únavy
• Výrazne zlepšuje náladu, odstraňuje stres a pomáha proti depresiám a výkyvom nálad pri zmenách počasia
• Uvoľnenie napätia, uvoľnenie napätých svalov, detoxikácia organizmu
• Pôsobí proti nespavosti
• Celková regenerácia organizmu
• Posilnenie obranyschopnosti organizmu
• Pobyt v komore preukázateľne vypína a zlepšuje stav pokožky, omladzuje a osviežuje
• Pôsobí proti celulitíde a v spojení s nasledujúcim cvičením pomáha pri nadváhe a znižovaní hmotnosti
• Pomáha pri menopauze, pri migrénach

KOĽKO PROCEDÚR SA ODPORÚČA ABSOLVOVAŤ?

Aby účinok bol dlhodobý, odporúča sa absolvovať minimálne 7 –10 procedúr za sebou, jeden až dvakrát ročne. Väčšina návštevníkov však pocíti pozitívne účinky kryoterapie už po prvom vstupe do kryokomory.

AKCIA
NAKUPUJTE ONLINE ZA NAJVÝHODNEJŠIE CENY
FIT BALÍČEK – 5X VSTUP NA CELOTELOVÚ KRYOTERAPIU LEN ZA 60 EUR 40 EUR
V PREDAJI TU – HTTPS://SHOP.IN­TERKLINIKPOPRAD­.SK/PRODUKT/FIT­BALICEK/

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: Aquacity Poprad
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM